Cannavaro, un paradox: cum s-a impus ca stoper în ciuda fizicului său şi când l-a cucerit pe marele Maradona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ explică care a fost secretul succesului unui fundaş, care s-a remarcat prin eleganţă şi a ajuns să ridice Cupa Mondială deasupra capului.

Fabio Cannavaro e considerat unul dintre cei mai buni fundaşi din istoria fotbalului, în ciuda faptului că fizicul nu-l recomanda pentru postul de stoper. Italianul e mai degrabă mic de statură (1,76 metri), însă a compensat prin inteligenţă în joc, prin determinare şi printr-un plasament formidabil.

I-a câştigat respectul lui Maradona de când era un puşti

Cannavaro a început fotbalul la Napoli. Atunci când era doar un copil de mingi, de multe ori, Fabio urmărea antrenamentele echipei mari pentru a-şi vedea la lucru idolii: Maradona şi Ferrara. Peste ani, la un antrenament, tânărul Fabio a avut o intrare dură la marele Maradona. Imediat, colegii l-au înconjurat pe Cannavaro, reproşându-i faptul că nu l-a respectat pe cel care e un zeu la Napoli. Maradona însuşi însă l-a aplaudat pe Cannavaro pentru tupeul său şi l-a încurajat să joace la fel în continuare.

Are trei copii şi o fundaţie care luptă împotriva cancerului

Spre deosebire de multe alte vedete din fotbalul mondial, Cannavaro a avut o viaţă personală stabilă şi echilibrată. În 1996, s-a căsătorit cu Daniela Arenoso, cei doi având trei copii: Christian (14 ani), Martina (12 ani) şi Andrea (9 ani). Fratele lui Fabio, Paolo (32 de ani), e şi el fotbalist, fiind legitimat la Napoli. Cei doi chiar au jucat împreună, la Parma, între 2000 şi 2002. Fabio Cannavaro, împreună cu un alt fost internaţional italian, Ciro Ferrara, au înfiinţat o fundaţie ce luptă împotriva cancerului, susţinând un spital din oraşul lor natal, Napoli.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite