Când adevărul doare: România l-a „vopsit“ pe Ianis Hagi, Norvegia l-a făcut pe Haland fotbalist de Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis

Carierele celor două mari speranţe ale fotbalului din România şi Norvegia, Ianis Hagi şi Erling Braut Haland, par să aibă traiectorii diametral opuse.

Ambii jucători au bifat, marţi seara, în partida FC Salzburg - Genk 6-2, primele lor minute în Liga Campionilor, iar în timp ce fiul “Regelui” a avut parte de un debut groaznic, norvegianul a scris o nouă pagină în istoria competiţiei, devenind cel mai tânăr jucător care marchează o triplă la primul său meci.

Ianis Hagi nu pare a fi o soluţie în meciurile campioanei Belgiei din cea mai importantă competiţie la nivel de cluburi, iar proverbul românesc “Decât codaş la oraş, mai bine în satul tău fruntaş” pare să descrie perfect perioada prin care trece fotbalistul român.  Fiul “Regelui” era, după spusele unora, dorit de Real Madrid sau Bayern Munchen în această vară, însă nu-şi găseşte, deocamdată, locul la Genk, deşi este o formaţie de mâna a treia în Europa. Iar meciul cu o altă echipă fără perfomanţe notabile în cupele europene, Salzburg (Austria), a demonstrat acest lucru, campiona Belgiei fiind zdrobită cu scor de tenis. Ianis Hagi a fost trimis pe teren din minutul 72, când tabela arătat deja rezultatul de 6-2, iar românul nu a rupt gura târgului, el bifând doar un debut trist într-o partidă de coşmar.


Record fantastic pentru Erling Braut Haland

Principalul vinovat pentru eşecul usturător suferit de Genk a fost Erling Braut Haland. Fotbalistul de doar 19 ani şi 58 de zile a avut o prestaţie stelară în victoria lui Salzburg. Atacantul a înscris de 3 ori în prima repriză şi a devenit astfel cel mai tânăr jucător care reuşeşte o triplă la debutul în Liga Campionilor.

De asemenea, Haland a devenit al treilea cel mai tânăr marcator de triplă în Liga Campionilor, după Raul, care a reuşit această performanţă la vârsta de 18 ani şi 113 zile, în 1995, şi după Rooney, care izbutea să înscrie de trei ori în meciul Manchester United - Fenerbahce, la vârsta de 18 ani şi 340 de zile.

Haland este fiul fostului internaţional norvegian Alf-Inge Haland, fost jucător al echipelor Nottingham Forest, Leeds şi Manchester City, între 1993 şi 2003. Tânărul fotbalist al echipei Salzburg a fost deja chemat la echipa naţională de seniori a Norvegiei şi a jucat cu Suedia şi cu Malta, astfel că este posibil să fie pe teren şi la Bucureşti, la 15 octombrie, la partida cu România, din Grupa F a preliminariilor Euro-2020.

A marcat 9 goluri la Mondialul U20

Cifrele atacantuli norvegian în acest sezon sunt fabuloase. În cele 9 meciuri jucate, Haland a înscris de 15 ori şi a adunat alte 4 pase de gol. Haland a mai reuşit o performanţă ieşită din comun în acest an, după ce a marcat 9 goluri la Mondialul U20, în meciul Norvegia - Honduras, 12-0.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite