Campionul naţional de tenis Ciprian Anton luptă pentru recuperare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
anton

Paralizat de la brâu în jos, campionul naţional la tenis în scaun cu rotile Ciprian Anton a primit cea mai bună veste de la specialişti. "Suntem optimişti în privinţă recuperării lui!"

Viaţa lui Ciprian Anton este o lecţie de voinţă şi caracter. Tânărul de 35 de ani a suferit în 2003 un accident de muncă în construcţii şi a rămas paralizat de la brâu în jos. De atunci, a început o nouă viaţă dar niciodată n-a încetat să lupte şi să spere că va redeveni un om normal, fără dizabilităţi. N-a bătut pasul pe loc şi întrucât a fost mereu pasionat de sport, practicând în copilărie judo şi handbal, s-a reprofilat, iar ambiţia şi încrederea au făcut ca el să ajungă campion naţional la tenis în scaun cu rotile. Speranţa lui Ciprian de a se recupera a venit din nou după ce a viiztat Centrul de Recuperare Medicală Hipocrat din cartierul bucureştean Pantelimon, unde i s-a recomandat un program complex de recuperare, sub supravegherea kinoterapeutului George Neagu care are la dispoziţie pentru pacienţii săi cea mai revoluţionară aparatură medicală de profil
. „Acţionăm pe două planuri. Pe de o parte lucrăm cu hidrokinetoterapia, unde timp de 50 de minute, Ciprian va sta în bazin cu un terapeut şi va lucra pentru creşterea tonusului muscular şi creşterea condiţiei fizice. O altă parte a programului este rezervat celor trei aparate speciale, care dau rezultate maxime în astfel de cazuri. Este vorba despre Geo Evolution, un robot care ajută la reeducarea mersului, Balans Trainer, bun pentru echilibru şi stabilitate şi Tera Traine, aparat eficient în mobilitatea articulară şi creşterea tonusului muscular”, a dezvăluit specialistul Centrului de Recuperare Medicală Hipocrat. El a precizat că recuperarea este o chestiune de durată şi că primele progrese se pot vedea după câteva luni. „Ciprian are însă avantajul că este tânăr şi are un psihic foarte bun. Plus că e sportiv şi are membrele superioare în perfectă stare de funcţionare. Noi suntem optimişti în privinţa recuperării lui, mai ales că avem două cazuri care au evoluat pozitiv, în sensul că persoane cu probleme similare acum se pot ridica de jos, ba chiar fac şi câţiva paşi. Repet însă, este nevoie de răbdare, voinţă şi încredere”, a mai spus George Neagu pentru publicaţia www.iClara.ro.

anton
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite