Campionatul Mondial de handbal: România a câştigat „fluierând“ primul meci. Ce urmează pentru Neagu şi compania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu şi selecţionerul Martin Ambros. FOTO EHF
Cristina Neagu şi selecţionerul Martin Ambros. FOTO EHF

Naţionala de handbal feminin a României a debutat cu o victorie categorică, 29-17, în meciul cu Paraguay, primul al Grupei A.

România a început în forţă Campionatul Mondial de handbal, 29-17 în meciul cu Paraguay de la Trier (Germania). Încurajate din tribune de sute de suporteri români şi cu o ambianţă ca acasă, cu melodii ale trupelor româneşti în pauzele de joc, handbalistele noastre au jucat la spectacol în faţa unei naţionale totuşi modeste. 

Tricolroele au condus în prima repriză la distanţe mari, 3-0, 9-3, 13-5 şi au intrat la pauză cu un avantaj major, 16-7. Şi în partea a doua hanbalistele antrenate de Martin Ambros au fost la timonă şi s-au distanţat chiar la 13 goluri, scor 25-12. Handbalistele noastre s-au relaxat pe final, iar rezultatul final a fost 29-17. 

Şi în prima repriză, şi în cea de-a doua, Martin Ambros a început cu o formulă standard, cu Dumanska (Dedu în partea a doua) Udriştoiu, Geiger, Buceschi, Neagu, Elisei, după care fiecare handbalistă a primit minute bune de joc. Tocmai de aceea, cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, a marcat doar un gol în prima repriză şi două în partea secundă, fiind menajată în bună parte din timp. 

Golurile României au fost marcate de: Cristina Zamfir Florianu (5), Udriştoiu (4), Pintea (3), Neagu (3), Ana Maria Popa (3), Tătar (2), Berbece (2), Geiger (2), Elisei (2),  Buceschi (1), Laslo (1), Drăguţ (1). 

În Grupa A s-au mai jucat  partidele Franţa - Slovenia 23-24 şi Spania - Angola 28-24. Surprinde, bineînţeles, eşecul neaştept al Franţei. 

Următorul meci al tricolorelor e duminică, împotriva Sloveniei, echipă care a susprins lumea handbalului prin victoria cu Franţa. 

Programul nostru din Grupa A

România-Paraguay 29-17
duminică - ora 15:00 România-Slovenia
05.12 - ora 21:30 România-Spania
07.12 - ora 19:00 România-Angola
08.12 - ora 19:00 România-Franţa

Meciurile sunt transmise pe Telekom Sport. 

După disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii. Primele patru echipe din Grupa A se vor încrucişa cu primele patru din Grupa B, din care fac parte Norvegia, Suedia, Cehia, Ungaria, Polonia şi Argentina. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite