Campionatul a început, dar achiziţiile continuă: două cluburi au făcut mutări spectaculoase în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wesley
Wesley

Cum la Astra şi la CSMS Iaşi problemele financiare ori nu există, ori sunt mai mici decât în alte părţi, aceste grupări şi-au permis luxul de a repatria două vedete ale Ligii I.

Entuziasmat de câştigarea Supercupei în faţa Stelei, dar şi de debutul în forţă în campionat, patronul Astrei, Ioan Niculaie, a anunţat o achiziţie de marcă. 

„L-am luat pe Guilherme şi vor veni, cu siguranţă, şi alţi trei, patru jucători de valoare“, a declarat finanţatorul giurgiuvenilor. Fundaşul brazilian de 24 de ani a sosit în România, în februarie 2012, şi a bifat un retur de campionat la Concordia Chiajna, după care a semnat cu Petrolul. În această vară, şi-a încheiat conturile cu prahovenii din motive financiare şi a sperat că va ajunge la Steaua, ca fotbalist liber. Cum mutarea nu s-a mai realizat, Guilherme a semnat cu Astra, acolo unde se va bate cu Junior Morais pentru un loc de titular.

Înapoi în Liga I după doi ani?

Dacă Astra a bătut deja palma cu Guilherme, în schimb, CSMS Iaşi e aproape de a finaliza aducerea lui Wesley. Mutarea s-a dorit a fi o surpriză şi a fost anunţată printr-un teaser postat pe contul de Facebook al clubului în care faţa lui Wesley a fost blurată. Un suporter s-a prins însă despre cine e vorba şi administratorii contului au şters postarea. 

De când a plecat din Liga I, la începutul sezonului 2012-2013, Wesley a jucat la Al-Hilal (Arabia Saudită) şi la Millionarios (Columbia). La arabi, a bifat 24 de meciuri şi 17 goluri în campionat, dar la Millionarios a avut cifre slabe: 12 apariţii şi un gol.

62 de goluri în 113 partide a bifat Wesley (33 de ani) în Liga I, brazilianul fiind cel mai bun marcator străin al campionatului. 
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite