Campionatul European de Handbal: azi înfruntăm comandoul lui Trefilov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yevgeni Trefilov
Yevgeni Trefilov

După o confruntare cu Norvegia, campioană mondială şi europeană, România va juca azi împotriva Rusiei, campioana olimpică de la Rio de Janeiro.

Partida are loc de la 19.30 şi va fi transmisă în direct pe TVR 2 şi TVR HD. Sub comanda legendarului Yevgeni Trefilov (61 de ani), rusoaicele au avut parte de un debut fără emoţii în faţa echipei Croaţiei, pe care au lăsat-o în urmă cu şase goluri, scor 32-26.  Cele mai bune marcatoare ale Rusiei au fost cele două extrema stânga, Brobovnika şi Zhilinskayte, ambele cu câte şase reuşite.
În ultime şapte partide, România a scos o singură victorie şi un egal din meciurile cu Rusia, precedentul success tricolor înregistrându-se abia în 2010, într-un meci de calificare de la Cupa Mondială. Disputa cu cea mai mare miză a fost tranşată tot de Rusia, care ne-a învins în finala Campionatului Mondialul din 2005, turneu găzduit de Sankt Petersburg.
Handbalistele noastre au prefaţat partida de azi. “Avem nevoie mare de o victorie împotriva Rusiei, dar dacă vrem să fim printre cei mai buni, trebuie să-i învingem pe cei mai buni”, a spus Eliza Buceschi, coordonatorul de joc al României, transferată în această iarnă de la Midtylland  la Dunărea Brăila. “O luăm de la capăt, de la zero şi vom lupta până la sfârşit”, a afirmat şi Melinda Geiger.

Grupa D (Helsingborg)
Rusia – Croaţia 32-26
Norvegia – România 21.45

Miercuri
România – Rusia 19.30
Norvegia – Croaţia 21.45

Vineri
România – Croaţia 19.30
Norvegia – Rusia 21.45

Clasament: 1. Rusia 2p, 2. Norvegia 2p, 3. România 0p, 4. Croaţia 0p

*Toate partidele din grupa României sunt transmise pe TVR 2 şi TVR HD.

*Primele trei echipe din fiecare grupă acced în Grupele Principale cu punctele pe care le-au acumulat în meciurile cu echipele calificate.

*Dacă merge în Grupa Principală, România va juca trei meciuri contra echipelor calificate din Grupa C, tot la Helsingborg.

*Primele două echipe din fiecare Grupă Principală vor juca încrucişat în semifinale, programate la 16 decembrie.

*Finala mică şi finala mare au loc la 18 decembrie, la Goteborg.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite