Campion cu o singură pereche de patine. Medaliat cu aur la FOTE, Emil Imre n-are bani să-şi ia echipament de rezervă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Imre a adus prima medalie de aur olimpică a României din istorie la sporturile de iarnă, cîştigând proba de short-track.

Puştiul de 16 ani a cucerit deja două medalii la FOTE, însă a participat cu o singură pereche de patine pentru că cele de rezervă s-au rupt la antrenamente şi nu a mai avut bani să-şi cumpere altele.
S-a apucat de patinaj viteză în urmă cu zece ani. Profesoara Maria Bogyo, cea care-l pregăteşte şi astăzi, l-a descoperit în clasa I şi dintre toţi, doar el a mers mai departe. Se antrenează câte şase ore pe zi şi nu neglijează şcoala. Pregătirea are loc pe uscat şi mai rar pe gheaţă, iar înaintea participării la FOTE i s-a rupt o lamă de la o patină. A rămas doar cu o pereche. 

Patinele costă 800 de euro

„Dacă Doamne fereşte se întâmpla ceva cu patinele, nu putea să mai concureze”, au spus cei din delegaţie. El poartă o pereche adusă din Ungaria, unele de 800 de euro, dar care i-au provocat mari dureri la glezne. Chiar şi aşa, după argintul de luni în proba de short-track 500 de metri, ieri a obţinut aurul la proba de 1.000 de metri. A fost prima pentru România din istorie la sporturile de iarnă (la seniori am luat un bronz la bob în ediţia din 1968 de la Grenoble, iar la FOTE am cucerit alte trei medalii de-a lungul timpului, dar niciuna de aur). Acum, are nevoie de patine noi, iar cele mai bune sunt cele produse în Canada. Singura problemă e că doar o gheată costă o mie de euro, iar o lamă ajunge la 300 de euro, bani de care nu dispune. În plus, în luna martie, la fiecare sfârşit de săptămână, Emil va avea câte un concurs important.

 Short-track este un tip de patinaj viteză în care mai mulţi sportivi (de obicei între 4 şi 6) concurează unul împotriva celuilat pe o suprafaţă ovală, ce are dimensiunile egale cu cele destinate hocheiului. Distanţa unei curse poate fi de 500, 1.000, 1.500 sau 3.000 de metri, dar există şi proba de ştafetă de 5.000 de metri (bărbaţi) sau 3.000 de metri (femei).  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite