Campioana de la Roland Garros, decisă dramatic: cinci mingi de meci în Serena - Muguruza. Cine a triumfat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muguruza (dreapta) a fost felicitată de Williams
Muguruza (dreapta) a fost felicitată de Williams

Miza duelului a fost mai mare pentru Williams, în condiţiile în care, atunci când a intrat pe teren, ea ştia că, în caz de victorie, va egala recordul lui Steffi Graf, de 22 de titluri de Mare Şlem.

La jumătatea anului 2015, Serena Williams câştigase deja Australian Open şi French Open. Acum, la un an distanţă, ea are două finale pierdute în cele două competiţii. Dacă la Melbourne a fost depăşită de Angelique Kerber (4-6, 6-3, 4-6), la Paris, ea a fost învinsă, în minimum de seturi, de Garbine Muguruza (Spania, 4 WTA).

A fost o reeditare a finalei de la Wimbledon 2015, atunci când americanca s-a impus, relativ lejer, scor 6-4, 6-4. De această dată însă, Muguruza a fost în controlul finalei, de la început până la sfârşit. Spanioloaica de 22 de ani a luat primul set cu 7-5, iar în al doilea s-a dus la 5-3. Aici, pe serviciul Serenei, Muguruza a irosit patru mingi de meci.

La game-ul următor însă, Muguruza s-a dus la 40-0, a avut trei mingi de meci şi valorificat-o pe prima, după un schimb de senzaţie. Serena părea că a trimis un retur câştigător, dar adversara ei a lobat mingea peste americancă, iar aceasta n-a mai reacţionat, crezând că returul va fi afară. Mingea a „muşcat“ însă linia şi, după câteva de secunde de nedumerire, spanioloaica a zbucnit în lacrimi, realizând că a câştigat primul Grand Slam din carieră.

După o oră şi 48 de minute, finala s-a încheiat cu 7-5, 6-4.

Serena Williams rămâne cu cele 21 de titluri de Grand Slam şi, după finalele pierdute la US 2015, Australian Open 2016 şi French Open 2016, a ratat trei şanse consecutive de a egala recordul all-time deţinut de Steffi Graf, nemţoaica având 22 de titluri de Mare Şlem.

VEZI PUNCTUL DECISIV AL MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite