Campioana de la Montpellier, gimnasta Andreea Munteanu, e deja cetăţean de onoare în localitatea sa natală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Munteanu (foto: AFP)
Andreea Munteanu (foto: AFP)

România a obţinut două medalii la Campionatele Europene individuale de la Montpellier, prin Andreea Munteanu şi Marius Berbecar. Sportiva de 17 ani din Gorj a cucerit aurul la bârnă, iar gimnastul de 30 de ani a luat argintul la paralele.

Gimnastica românească trăieşte! Chiar şi fără vedetele Larisa Iordache (19 ani), respectiv Cătălina Ponor (28 de ani), ultima revenind de curând în sală după trei ani de pauză, lotul feminin a reuşit să se întoarcă cu o medalie de la Campionatele Europene individuale de la Montpellier. Andreea Munteanu, care va împlini 17 ani pe 29 mai, a reuşit să câştige medalia de aur în finala de la bârnă, acest aparat fiind de altfel specialitatea ei. Calificată în finală de pe poziţia a patra, devansată de rusoaica Maria Harenkova, britanica Rebecca Downie şi de germanca Pauline Schäfer, Munteanu a avut o evoluţie mult mai bună ieri, podiumul concursului fiind completat de Rebecca Downie şi de franţuzoaica Claire Martin. Munteanu a participat şi în finala de la sol, unde nu s-a putut apropia însă podium, din cauza dificultăţii reduse a exerciţiului pe care l-a executat. Născută la Bustuchin, în Gorj, pe 29 mai 1998, Andreea Munteanu este din 2014 şi cetăţean de onoare al comunei cu 3.600 de locuitori. Cei care au ghidat-o pe Andreea spre gimnastică au fost chiar părinţii ei, care au văzut încă de la grădiniţă că fiica lor are potenţial. „Dumnezeu a ajutat-o şi a ajuns unde a ajuns. Ea se pregăteşte la Deva încă de la vârsta de cinci ani. Ne este dor de Andreea şi ne-a fost foarte greu să ne despărţim de ea, dar performanţa cere sacrificii”, mărturisea recent mama campioanei, Dana Munteanu. Andreea are şi o soră geamănă , Adelina, care a făcut şi ea gimnastică la un moment dat.

Prima medalie la paralele după 28 de ani

În vârstă de 30 de ani, Marius Berbecar a cucerit prima sa medalie individuală la europene, argintul de la paralele fiind totodată prima medalie la acest aparat pentru gimnastica masculină din ţara noastră, după o pauză de 28 de ani. Aurul a fost adjudecat de ucraineanul Oleg Verniaev, campionul de la individual compus, argintul fiind împărţit, practic, de Berbecar şi de elveţianul Christian Baumann. În aceste condiţii, medalia de bronz nu s-a mai acordat.  În aceeaşi finală, Andrei Muntean s-a clasat pe locul cinci. Laura Jurcă (16 ani) s-a clasat, vineri, pe locul 7, iar Diana Bulimar (20 de ani) pe locul 10, în finala de la individual compus. Titlul european a fost câştigat în mod surprinzător de o elveţiancă, Giulia Steingruber. 

Lotul feminin este într-o perioadă de tranziţie. Dar, dacă ai ajuns în echipa de senioare, nu poţi să n-ai în minte medaliile. Nu vii să te pregăteşti aici pentru locul 6! La Mondialele din noiembrie vom arăta altfel Octavian Bellu, antrenor coordonator România
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite