Golden State Warriors, campioana NBA, o nouă umilinţă pentru preşedintele Donald Trump

0
Publicat:
Ultima actualizare:
obama bun

Echipa Golden State Warriors, câştigătoarea din ultimii doi ani a titlului în NBA, l-a vizitat, joi, pe fostul preşedinte american Barack Obama, înaintea unui meci în deplasare cu Washington Wizards, relatează San Jose Mercury News, citat de news.ro.

De obicei, echipele care devin campioane în SUA sunt invitate la Casa Albă de preşedintele în funcţie. Însă în ultimii ani Donald Trump fie a retras unele invitaţii, fie a fost refuzat de unele echipe.

În 2017, Golden State Warriors a hotărât să nu onoreze tradiţionala învitaţie adresată campioanei din NBA de a merge la Casa Albă. Jucătorii au decis în unanimitate să-l refuze pe Donald Trump, în semn de protest faţă de declaraţiile cu caracter rasist ale acestuia din campania electorală, şi au preferat să viziteze Muzeul Naţional de Istorie şi Cultură Afro-americană. Anul trecut Casa Albă nu a mai trimis nicio invitaţie.

Întâlnirea de ieri, care a durat aproximativ o oră, a fost dezvăluită de un oficial al echipei printr-o fotografie postată pe Instagram, dar care a fost ştearsă ulterior. Înainte de a fi ştearsă, fotografia a fost însă salvată de Logan Murdock, reporter la San Jose Mercury News, iar acesta a distribuit-o pe Twitter.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite