Calvarul trăit de un oficial rapidist care nu e pe placul noului patron: “Firma de pază mi-a interzis dreptul la muncă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Ionescu, ofiţer de presă la Rapid, a trimis o scrisoare deschisă către Răzvan Burleanu şi Gino Iorgulescu, preşedinii de la FRF, respectiv LPF.

Prins la mijloc în războiul din Giuleşti, Ionescu povesteşte cum, la meciul dintre Rapid şi „U” Cluj i s-a interzis să-şi facă meseria.
“Domnule Preşedinte,
Numele meu este Lucian Ionescu şi reprezint FC Rapid Bucureşti din postul de Ofiţer de presă, contractual până în luna martie 2015 şi până în data de 3 octombrie 2014 din punct de vedere al preavizului semnat de către administratorul special numit cu putin timp în urma.
În urma examenului susţinut la FRF, a Certificatului şi Legitimaţiei primite din partea acestei instituţii, conştientizez importanta postului de ofiţer de presă in întregul context al desfăşurării unei partide de fotbal. Astfel, am rămas stupefiat aflând, cu doar câteva ore înaintea fluierului de start al meciului Rapid-Universitatea Cluj, de decizia administratorului special de a-mi interzice îndeplinirea atribuţiilor la acest meci, atribuţii prevazute în Regulamentul Media al LPF.
Cunoscând şi faptul că postul de Ofiţer de presă nu poate fi ocupat fără vechime în presa sportivă şi fără un examen susţinut la FRF, dar ţi consecintele care pot decurge prin absenţa Ofiţerului de Presă (amenzi sau chiar pierderea meciului la “masa verde” pentru lipsa la şedinţa tehnica, nedistribuirea acreditărilor către presa, obstrucţionarea prin absenţă a bunului mers al televizarii partidei ţi a conferintei de presa, etc), din dragoste pentru Rapid am decis să îmi exercit meseria pe care o respect. Cu toate acestea, administratorul special a trimis firma de pază să îmi interzică practic dreptul la muncă!
Aceste evenimente, reprobabile într-un stat de drept, mă obligă să mă întreb dacă nu cumva fotbalul nostru forţează o întoarcere în epoca de piatră unde singura lege o reprezintă bâta. Mă mai întreb totodata care mai este rolul examenelor obligatoriu de susţinut la instituţia dumneavoastra si rostul acelor certificate menite să ateste profesionalismul posesorului.
Nu intenţionez sa imi caut dreptatea la dumneavoastra pentru ca probabil nu aveti calitatea de a va implica in problemele interne ale unui club. Nu am nici forta de a ma transpune intr-un Che Guevara al fotbalului romanesc, insa imi pot permite sa trag un semnal de alarma!
Dincolo de actorii din teren si de lumina reflectoarelor există personaje cu posturi obligatorii în dosarul de licenţiere al unui club şi cu un rol bine definit în desfaşurarea unui meci de fotbal. Din păcate, aceste personaje rămân permanent în bătaia vântului, fără nici un fel de protecţie şi se află la bunul plac al unora care nu cunosc ce reprezintă în chintesenţă fenomenul social numit fotbal. Probabil că sunt primul care va scrie dar, în mod cert, nu şi singurul aflat într-o astfel de situaţie.
Cu stimă,
Lucian Ionescu, Ofiţer de presă, FC Rapid Bucureşti"

Administrator special la Rapid este Dragoş Frăţilă, care a fost numit în această funcţie de noul patron al giuleştenilor Valerii Moraru.
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite