Calitate din Zambia, Congo şi Insulele Capului Verde. Trei "perle negre" de valoare în fotbalul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalul românesc primeşte în fiecare sezon fotbalişti din străinătate, atraşi de mirajul câştigului unor bani destul de buni în contextul crizei actuale din fotbalul mondial.

Dintre toţi jucătorii care au venit în vară, când a fost ultima perioadă de transferuri, doar câţiva au adus calitate 100 %, iar patronii pot spune că n-au de ce să regrete banii investiţi în ei. Coincidenţă, toţi trei sunt fotbalişti de culoare.

Jeremy Bokila a fost adus la Petrolul de către fostul antrenor, Mircea Rednic. Bokila (24 de ani) este un congolez care a dobândit cetăţenia olandeză şi care aparţine belgienilor de la Warengem. Sezonul trecut, Jeremy a fost împrumutat în Olanda, la Sparta Rotterdam, unde a dat 15 goluri în 28 de partide. Evoluţile bune la Petrolul, unde a marcat de 6 ori în campionat şi de 3 ori în Cupă, au atras atenţia echipei  din Belgia, care nu mai e atât de sigură că-l va mai lăsa pe Bokila şi în campionatul viitor la Petrolul. Bokila l-a încântat şi pe Gigi Becali, care a afirmat că l-ar vrea la Steaua.
Meciuri/Goluri la Petrolul: 21/9
Cota de piaţă: 1,3 milioane de euro


Fwayo Tembo a ajuns la Astra ca jucător liber de contract, dar în scurt timp a dovedit de ce acum doi ani era titular în echipa lui FC Basel, care căştiga campionatul Elveţiei. Tembo (23 de ani) a avut însă un conflict cu antrenorul, care l-a făcut „maimuţă”, şi a ruptura  a devenit definitivă. Tembo s-a refugiat în Tunisia şi a poi  a încercat o nouă experienţă în Europa, zambianul semnând cu Astra, care ia dat 100.000 de euro la semnătură. Fotbalistul a convins rapid, iar pentru el au apărut deja ofertele. Steaua şi o echipă din Rusia îl vor, dar Ioan Niculae nu e dispus să-l vândă decât afară.
Meciuri/goluri la Astra: 15/6
Cota de piaţă: 1 milion de euro


Fernando Varela e un fundaş central provenit tocmai din Insulele Capului Verde. El a venit la Vaslui din Portugalia, după ce sezonul trecut a retrogradat în liga secundă cu Feirense. Varela (25 de ani), internaţional al ţării africane, a fost adus de impresarul Lucian Marinescu, bun cunoscător al pieţei portugheze, iar Vasluiul a plătit 300.000 de euro pentru el. Fotbalistul a intrat de la început ca titular în echipa patronată de Porumboiu şi s-a remarcat drept unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din Liga 1, în sezonul de toamnă.
Meciuri/goluri la FC Vaslui: 18/1

Cota de piaţă: 1,9 milioane de euro

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite