Calificare compromisă! CSM Bucureşti pierde categoric prima manşă cu Metz şi accederea în Final Four pare o himeră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manea

Tigroaicele au pierdut turul sferturilor Ligii Campionilor la handbal feminin de pe teren propiru, scor 26-31, cu Metz.  Returul se va juca în Franţa, pe 13 aprilie, de la ora 21:00.


Cu sansele la titlul de campioana a României compromise, Liga Campionilor era singura competitie care ar mai fi putut salva un sezon cenusiu al fetelor platite din bugetul Primariei Bucuresti. CSM Bucuresti avea nevoie de o evolutie perfecta în meciul cu favorita Mets, pentru a obtine un rezultat care sa îi mentina sansele calificarii în Final Four intacte.

Metz, din lotul careia fac parte sapte handbaliste care sunt campioane mondiale si europene, a venit la Bucuresti din postura de câstigatoare a Grupei Principale din care a facut parte, în timp ce fetele noastre au terminat în genunchi aceeaşi faza a competitiei, pe un lamentabil loc 4.

Iar debutul meciului din sala Dinamo a arătat exact ca pe hârtie, în minutul 7  frantuzoiacele conducând cu 5-0. Tigroaicele s-au trezit din pumni si au reusit sa revina, au egalat chiar, 6-6, în minutul 16, dar asta a fost apogeul fetelor conduse de Dragan Djukic. Chiar dacă până la finalul reprizei jocul a fost relativ echilibrat, CSM a intrat la vestiare cu deficit de trei goluri, scor 11-14.

Repriza secundă a început exact ca prima parte. Metz s-a dus iar la 6 goluri diferenţă, iar CSM a alergat după egalare. Pe care nu au obţinut-o nicodată, fetele noastre nereuşind să se aproprie de adversare la mai mult de 2 goluri şi atacul. Între minutele 38 şi 55 diferenţa a fost în permanenţă de 2, 3 sau 4 goluri pentru Metz. Cu 5 minute înante de final însă, la 26-28, CSM a clacat din nou şi oaspetele au înscris de 3 ori la rând, au închis tabela în ultima secundă, fără să primească gol. S-a terminat 26-31 iar diferenţa de 5 goluri pare imposibil de remontat în partida retur.

În ultimele două sezoane, CSM Bucureşti a obţinut medalia de bronz a competiţiei, după ce în 2016 cucerea trofeul.

Pentru CSM Bucureşti au marcat Radicevic 10 goluri, Lekic 9, Lazovic 3, Curea 1, Omoregie 1, Manea 1, Mehmedovic 1

Pentru Metz au înscris Xenia Smits 6, Beatrice Edwige 5, Orlane Kanor 4, Grace Zaadi Deuna 4, Gnonsiane Niombla 3, Manon Houette 3, Laura Flippes 2, Meline Nocandy 2, Astride Ngouan 1, Marion Maubon 1

Au arbitrat cu greşeli austriecele Ana Vranes şi Marlis Wenninger.

Celelalte partide din manşa tur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor se dispută duminică, între Odense HC – Gyor ETO, FTC Budapesta – Rostov Don şi Buducnost – Vipers.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite