Calancea, bronz la Mondiale-Ştiri pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivul român Valeriu Calancea a câştigat medalia de bronz la stilul aruncat, categoria 94 kg, în cadrul Campionatelor Mondiale de haltere din Coreea de Sud.

Campionul mondial, în România

La invitaţia Marii Maestre Internaţionale Elisabeta Polihroniade, campionul mondial absolut, Viswanathan Anand a venit pentru prima dată în România, pentru a susţine un simultan în compania a 20 de personalităţi. Indianul este singurul şahist din istorie care a reuşit să câştige titlul suprem la toate modurile de desfăşurare a Campionatului Mondial (şah clasic, rapid, blitz).

Orădenii, victorie de senzaţie în Trofeul LEN

CSM Frigoconti Oradea, campioana României la polo pe apă, a învins formaţia italiană ASD Circolo Nautico Posilipo, cu scorul de 12-10 (3-1, 3-2, 4-5, 2-2), sâmbătă, acasă, în prima manşă a optimilor de finală ale Trofeului LEN. Pentru români au marcat Kadar (4), Negrean (3), Kincses (2), Diaconu (1), Creţu (1) şi Monostori (1). Manşa a doua este programată pe 16 decembrie, la Napoli.

Calancea, bronz la Mondiale

Calancea a reuşit să urce pe treapta a treia a podiumului după ce a ridicat 211 kg, el ratând ultima încercare la 218 kg. Românul a fost devansat de Vladimir Sedov (Kazahstan), cu 217 kilograme, şi Kim Seong Jong (Coreea de Sud), cu 218 kilograme. Calancea a adus astfel a doua medalie a României la CM din Coreea de Sud, după ce Ninel Niculescu a cucerit argintul la stilul smuls, categoria 69 de kg.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite