Buzărnescu, noroc cu carul: Pe ce sumă a pus mâna după promovarea în turul I de la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzarnescu

Mihaela Buzărnescu (32 de ani, 138 WTA) a ratat accederea pe tabloul principal prin intermediul calificărilor. S-a dus, totuşi, la Melbourne, iar decizia ei s-a dovedit a fi una profitabilă.

Mihaela Buzărnescu nu prea mai bate pe nimeni, iar bilanţul ei din ultimele nouă partide spune totul: 2 victorii, 7 înfrângeri. 

Luna trecută, la Dubai, unde s-au desfăşurat calificările pentru Australian Open la feminin, „Micky“ părea a fi pe drumul cel bun. A bătut în primele ei două partide, cu Arruabarrena (166 WTA) şi cu Liu (222 WTA). După care, în meciul decisiv pentru intrarea pe tabloul principal, a dat de puştoaica Whitney Osuigwe (SUA, 18 ani), aflată pe locul 163 în lume, în acel moment. Iar la cum decurgea partida, Buzărnescu părea să aibă victoria în buzunar, la un moment dat. Apoi, după cum „Adevărul“ a scris aici, românca a avut o prăbuşire totală, suferind o înfrângere de coşmar!

Chiar şi aşa, Buzărnescu s-a dus în Australia, cu două obiective: să joace la unul dintre turneele WTA 500 de dinainte de Australian Open şi să aştepte, în speranţa că va prinde, totuşi, tabloul principal în primul Grand Slam al anului din postura de lucky-loser. Şi, din fericire pentru „Micky“, ea şi-a atins ambele ţinte.

Mai întâi, a evoluat în turul I de la Gippsland Trophy, la simplu. Aici, a fost învinsă de Kasatkina (71 WTA), fără drept de apel: 1-6, 1-6. S-a consolat însă cu parcursul ei la dublu, probă în care se află acum în faza sferturilor de finală, alături de franţuzoaica Alize Cornet. Cele două urmează să joace cu perechea formată din Halep / Gavrilova pentru un loc în semifinale.

Adevărata veste bună pentru Buzărnescu a venit însă, miercuri seară. După cum „Adevărul“ a scris aici, sportiva de 32 de ani a fost promovată pe tabloul principal de la Australian Open (8-21 februarie). Asta după ce, din varii motive, Keys, Anisimova, Linette şi Yastremska au ratat prezenţa în turul I,

În aceste condiţii, potrivit statisticianului Daniel Radu, Buzărnescu a devenit a 6-a româncă aflată pe tabloul principal de la Australian Open 2021, după Halep (2 WTA), Ţig (56 WTA), Cîrstea (72 WTA), Begu (79 WTA) şi Bogdan (93 WTA). 

Şi având în vedere că, în acest an, premiile de la Australian Open au crescut cu 12,68% faţă de 2020, Buzărnescu şi-a asigurat un cec în valoare de 76.850 de dolari americani prin prezenţa în turul I.

Prin comparaţie, parcursul Mihaelei de până acum la Gippsland Trophy i-a adus o sumă minusculă, de 5.571 de dolari americani, în total. E un cec pe care românca îl va primi pentru prezenţa în turul I, la simplu, şi pentru calificarea în sferturi, la dublu.

CITEŞTE ŞI:

„Bombă“ în Australia: Tragerea la sorţi pentru primul Grand Slam al anului nu s-a mai ţinut

Lumea tenisului, zguduită: „Dacă se mai ţine Australian Open? Nu există garanţii!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite