Buzărnescu, aşa cum nu o ştiaţi: Cum arată meniul ei preferat şi ce vrea să facă, după retragerea din tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzarnescu

O jucătoare vulcanică pe teren, Mihaela Buzărnescu e un partener plăcut de dialog şi recunoaşte că are destule slăbiciuni culinare, dar şi planuri mari pentru când va ieşi din circuitul feminin.

Mihaela Buzărnescu pare mult mai înaltă la televizor, însă, atunci când o vezi faţă în faţă e slabă şi destul de firavă. În ultimele săptămâni, a avut un program foarte încărcat cu antrenamente. Probabil, fiindcă depune, zilnic, un efort fizic destul de mare îşi şi permite să mănânce cam tot ce vrea. De altfel, recunoaşte că e pofticioasă: „Aş mânca tot ce-i mai rău: pizza, cartofi prăjiţi şi burgeri. Şi cozonacul făcut de mama!“

Chiar dacă a ajuns o vedetă în lumea tenisului, „Miki“ n-a aruncat cu banii, dovadă şi maşina pe care o conduce: „Un Audi second hand. E diesel şi n-are motor puternic“. La 30 de ani, Buzărnescu are încă planuri mari pentru cariera ei ca sportivă de performanţă, însă a şi gândit puţin la ce ar vrea să facă, după retragere. „Ştiu sigur că, după retragere, un an de zile am de gând să călătoresc! Vreau să văd lumea. Chiar dacă turneele m-au plimbat pe tot globul, poate nu vă vine să credeţi, dar nu prea am vizitat mare lucru. Am fost la Beijing şi nici măcar n-am văzut Marele Zid. Vreau city break-uri. Veneţia, Madrid, Barcelona, Irlanda, Ţara Galilor, vreau la ski, vreau să văd un concert cu Rihanna“, ne-a povestit ocupanta locului 24 WTA.

Până să iasă din circuitul feminin, Buzărnescu are gânduri mari pentru 2019: „Mi-e foame de meciuri! Bune, rele, nu contează, meciuri să fie. Cu cât voi juca mai mult, cu atât mai bine. Vreau să joc cât mai multe turnee, mai ales turneele pe care n-am putut să le joc anul acesta. Suprafaţa chiar nu contează“.

Întrebată ce meciuri i-au rămas în minte din sezonul recent încheiat, „Miki“ şi-a adus aminte de câteva partide pe care le-a pierdut pe muchie de cuţit: „La Wimbledon, a fost set, 4-2, 30-0 cu Pliskova. Am dat lung de linie puţin afară. Apoi, îmi amintesc cum am avut meci cu Şarapova la Shenzhen. 3-2 pentru mine, 30-0 şi un lung de linie ratat cu dreapta, de puţin, care a contat foarte mult. 5-3 cu Cibulkova, la Strasbourg şi, la fel, o dreaptă în lung de linie, ratată, chiar lângă. Erau mingile noi...Apoi, 5-3 în tiebreak şi am dat cu netul, foarte bun, pe cross cu reverul, incredibil cum s-a dus cu dreapta în lung de linie şi a făcut punctul“.

Cum în circuitul WTA se joacă la foc automat, Buzărnescu nu prea a avut timp să-şi celebreze victoria de la San Jose în 2018: „Aveam avion, a trebuit să plec la Montreal. Am apucat să dorm câteva ore, a fost foarte bruscă trecerea şi, abia când m-am accidentat, am avut timp să mă gândesc că a fost ceva special (n.r. – victoria de la San Jose). Nu prea apucăm să ne bucurăm de un rezultat foarte bun decât după un timp. Acum, mă uit la un filmuleţ, mă văd acolo, cu un trofeu, o finală, o semifinală, sunt emoţionată, mă trec nişte fiori şi sunt mândră de mine. Pe moment însă, nu prea îmi dau seama“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite