Button: "Alonso va fi contestat dacă va câştiga!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jenson Button consideră că Fernando Alonso va fi contestat puternic dacă va câştiga titlul mondial cu o diferenţă mai mică de 7 puncte.

Pilotul echipei McLaren consideră că cele 7 puncte suplimentare câştigate de spaniol graţie oridinelor de echipă din Marele Premiu Al Germaniei ar putea devaloriza evntualul titlu pe care acesta îl poate cuceri duminica la Abu Dhabi, dacă diferenţa faţă de principalul său rival nu va fi mai mare.

"Sper doar că, dacă el câştigă, să o facă printr-o diferenţă mai mare de 7 puncte. Unii vor fi dezamăgiţi cu ceea ce s-a întâmplat la Hockenheim şi se vor întreba dacă merită titlul", a spus britanicul.

Stategia adoptată de Ferrari la Hockenheim a reapărut în atenţia presei în momentul în care Red Bull Racing a decis să nu utilizeze ordine de echipa în finalul sezonului, chiar dacă riscă să piardă titlul mondial chiar în favoarea lui Alonso. De altfel, Button se declară un admirator al politicii de imparţialitate pe care a impus-o Dietrich Mateschitz.

"Sincer, nu-mi pasă cine câştigă. Dar îmi place felul în care Red Bull îşi lasa piloţii să lupte. Aşa ar trebui să stea lucrurile. Te lupţi pe tot parcursul carierei pentru a ajunge în Formula 1, pentru a avea un monopost bun, pentru a câştiga curse. Dacă ai încă o şansă să câştigi titlul mondial, ar trebui să ai oportunităţi egale şi este bine ca ei au spus că asta este important. Nu ştiu cine va câştiga, este foarte echilibrat. Aş spune că este între Mark Webber şi Alonso", a mai precizat el.

Piloţii nominalizaţi de Button au cele mai mari şanse să cucerească titlul. În schimb, Vettel trebuie să câştige şi să spere că Alonso va termina cel mult pe locul 5 pentru a-şi adjudeca trofeul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite