Burleanu: Comisia Tehnică va analiza cazul lui Daum. Am încercat cu un străin, dar avem suficienţi antrenori români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu caută variante de înlocuire a lui Cristoph Daum
Răzvan Burleanu caută variante de înlocuire a lui Cristoph Daum

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, la Digisport, că decizia în cazul selecţionerului Christoph Daum va fi luată de Comisia Tehnică. El a mai spus că, după încercarea cu un antrenor străin, acum va da gir unui român.

"M-am întâlnit marţi cu Daum, ne vom vedea miercuri sau joi săptămâna viitoare. Reziliere amiabilă nu poate sta în picioare. Am solicitat întrunirea Comisiei Tehnice luni, eu acum nu am un mandat de a negocia. Comisia Tehnică poate propune orice. Vom avea parte de o analiză, dar dincolo de toate, Christoph Daum este un profesionist. În contractul lui Daum nu există clauză de reziliere, dacă se întrerupe azi, trebuie să-i plătim banii până la finalul contractului, adică la finalul acestei campanii. Comisia Tehnică va analiza, am solicitat să mi se avanseze o listă cu două-trei nume de selecţioner. Voi respecta întocmai decizia Comisiei Tehnice. Eu personal nu-l pot demite pe Daum, ci am nevoie de un vot în Comitetul Executiv. Nu a fost deloc o greşeală să-l aducem. În jurul naţionalei colcăiau tot felul de interese privind jucătorii, Daum a fost ales pe criteriul de moralitate. Nu vreau să acuz pe nimeni. În momentul în care voi avea dovezi, voi spune. Atât timp cât fiecare dintre noi avem suspiciuni din acest punct de vedere", a declarat Burleanu.

El a recunoscut că a discutat cu Daum pentru un nou contract, dar în momentul de faţă nu este mulţumit de acesta, deoarece nu şi-a îndeplinit obiectivul.

"Nu văd niciun motiv pentru care trebuie să-mi dau demisia. Probabil vina este desemnarea lui Daum şi necalificarea, dar aşteptările sunt nerealiste, ce ne recomandă? Nu ne-am calificat la CM de 20 de ani, unde jucau jucătorii atunci şi unde erau cluburile atunci. Rezultatele nu puteau pica din cer.  Am încercat cu un antrenor străin, sunt încredinţat că avem suficienţi de antrenori români care pot lua lucrurile bune de la Daum pentru a avea şi rezultate. Nu am nicio listă cu posibili selecţioneri, m-am gândit dar nu am nicio listă.  Nu e o chestiune de vârstă, sunt argumente pro şi contra pentru fiecare variantă. Pentru selecţioner e importantă experienţa, asta înseamnă că s-a întâlnit de mai multe ori cu aceeaşi fază. Comisia tehnică are acest atribut de a îmi comunica această lista cu 2-3 persoane cu care să încep discuţia. Voi respecta decizia Comisiei Tehnice. Nu cred că echipa natională are nevoie de un intermiat, are nevoie de un antrenor punct. Nu foloseste nimănui să ai un antrenor pentru două meciuri care apoi să ştii că nu mai stă pe bancă", a adăugat Burleanu.

Întrebat dacă Victor Piţurcă ar putea reveni la naţională, Burleanu a răspuns: "Dacă membrii Comisiei Tehnice îl vor propune pe Piurcă, voi discuta cu el".

Burleanu crede că Gheorghe Hagi poate fi selecţioner dacă nu mai antrenează la o echipă de club. "Sper să nu fim puşi în situaţia asta".

În legătură cu patronul FCSB, Gigi Becali, Burleanu a spus:  "Fotbalul românesc se va reforma total când nu vor mai fi oameni de acest tip. În Anglia şi Franţa nu se găsesc oameni de acest tip".

Burleanu a spus că nu a beneficiat de sprijin politic atunci când a fost ales la şefia FRF.

Selecţionata României a fost învinsă, luni seară, de naţionala Muntenegrului, scor 1-0, în etapa a opta a grupei E şi a ratat orice şansă de calificare la Cupa Mondială din 2018.

Daum antrenează naţionala României de anul trecut, după încheierea Campionatului European din Franţa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite