De ce îl vrea Burleanu înapoi la naţională pe „Briliant“. Mutu: „E o persoană inteligentă, diplomată, cum nu prea am văzut la noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Burleanu e pus pe fapte mari la FRF, deşi unele „revoluţii“ anunţate de noul şef al fotbalului de la noi au murit în faşă. Dacă planul schimbării lui Piţurcă a trăit o singură zi, Burleanu vrea, în schimb, să-l convingă pe selecţionerul confirmat în funcţie să îngroape securea războiului cu Adi Mutu.

Singura şansă a lui Mutu (35 de ani) de a reveni la naţională părea schimbarea selecţionerului, după ce Piţurcă anunţase că nu-l va mai chema la lot cât timp va fi la comandă. Cota „Briliantului“ a crescut însă o dată cu preluarea neaşteptată a şefiei FRF de către Răzvan Burleanu. 

„Trebuie să facem tot posibilul ca fotbaliştii de valoare să fie readuşi la naţională. Avem experinţa barajul de la CM,unde grecii ne-au eliminat avându-i în echipă pe Kragounis şi Katsouranis. Iar noi nici măcar nu l-am convocat pe Adrian Mutu, un fotbalist care, chiar dacă a avut probleme de comportament de-a lungul carierei, are o valoare recunoscută“, a declarat Răzvan Burleanu, pentru Ring. 

Noul şef al FRF vrea să-l convingă pe Piţurcă să se împace şi cu Radu Ştefan şi Cristi Săpunaru, doi jucători care, din cauza relaţiilor proaste cu selecţionerul, n-au mai venit la lot în ultima perioadă.

În cazul „Mutu“ există însă şi o notă personală în apelul făcut de Burleanu. Cei doi au un prieten comun şi s-au revăzut toţi în tribunele arenei Naţionale, cu ocazia amicalului România – Argentina (0-0) de miercuri. 

„Mă cunoşteam cu Adrian Mutu pentru că el este prieten bun cu Rică Neaga, care îmi este foarte apropiat. Dar nu am discutat cu Mutu aranjamente sau selecţii la echipa naţională. Nu este rolul preşedintelui FRF să facă selecţia la echipa naţională, acela este rolul domnului Victor Piţurcă“, a precizat noul şef al FRF.

Astăzi, Mutu a vorbit şi el despre posibilitatea de a reveni la echipa naţională şi despre noul conducător de la „Casa Fotbalului“.  

„Eu sper în continuare să fiu convocat la naţională, dar depinde de selecţioner. Orice jucător îşi doreşte să îmbrace tricoul naţionalei. Burleanu este o persoană inteligentă, diplomată, cum nu prea am văzut la noi. Sper să facă nişte schimbări în bine, îi doresc mult succes şi la cât mai multe lucruri pozitive“, a spus Adrian Mutu.

Răzvan Burleanu este de miercuri noul preşedinte al FRF, după ce a câştigat alegerile cu 113 voturi, în al doilea tur de scrutin, faţă de cele 59 ale contracandidatului Vasile Avram. 

35 de goluri în 77 de meciuri are Mutu la naţională, fiind golgheterul „tricolorilor“, la egalitate cu Hagi

   

Citeşte şi 

Burleanu face câţiva paşi înapoi! „Marea reformă” l-a afectat doar pe Kassai

Răzvan Burleanu, noul preşedinte FRF: Piţurcă şi staful său au susţinerea mea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite