Buligan: “Va fi un pic dificil să mă readaptez în România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legendarul Alexandru Buligan, numit antrenor secund la HCM Constanţa, a fost prezentat astazi oficial de către clubul de la malul mării. Buligan revine în România după aproape două decenii petrecute în Spania ca jucător şi antrenor, timp în care a câştigat un titlu mondial cu naţionala Spaniei şi Liga Campionilor cu Portland San Antonio, ambele ca antrenor de portari. 

"Cred că va fi un pic dificil să mă adaptez din nou în România după 20 de ani petrecuţi în Spania, dar dacă oamenii îmi sunt alături, atunci totul va fi în regulă", a spus Buligan, care a fost prezentat astăzi de către clubul constănţean.

"Am avut mai multe oferte, însă cea a HCM-ului a fost cea mai serioasă. Este cel mai puternic club din România şi faptul că evoluează constant în Liga Campionilor a contat foarte mult în alegerea mea", a mai spus fostul portar al naţionalei României.

Potrivit declaraţiilor lui Ali Nurhan, directorul executiv al constănţenilor, Buligan se va ocupa în principal de pregătirea portarilor. "Aducerea lui Alexandru Buligan este o lovitură pe piaţa transferurilor şi sper ca de acum încolo valoarea portarilor noştri să crească tot mai mult", a precizat Nurhan Ali.

Buligan a semnat un contract pe două sezoane cu campioana României. "Toată lumea aşteaptă mult de la mine. Sunt un om exigent şi sper ca rezultatele să se vadă în teren", a mai spus noul secund al HCM-ului, care a câştigat ca antrenor de portari titlul mondial în 2005, cu naţionala Spaniei, şi Liga Campionilor în 2001, cu Portland San Antonio. Ca jucător, Buligan are două medalii de bronz cu naţionala României, un olimpică, în 1984 şi una mondială, în 1990.

Antrenorul principal al constănţenilor urmează a fi desemnat săptămâna viitoare, directorul Ali Nurhan indicând că are pe listă mai multe nume de peste hotare .

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite