Buftea Multisport Festival 2019, cu 1.500 de participanţi la start

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele dintre cele mai îndrăgite competiţii de triatlon şi alergare din România, Pegas Dulatlon Buftea, Pegas Triatlon Buftea şi Semimaraton Buftea, se reunesc anul acesta, în perioada 22-23 iunie, sub denumirea Buftea Multisport Festival 2019.

Anunţul a fost făcut, astăzi, de către Asociaţia Pegas Triatlon Club, precizând că etapa de triatlon va reprezenta Campionatul Naţional de Triatlon Sprint şi că festivalul este, în acelaşi timp, etapă în cadrul Cupei Romanian Triathlon Series 2019.

Sute de sportivi s-au înscris deja la ediţia inaugurală a Buftea Multisport Festival, seria de competiţii ce cuprinde patru întreceri sportive: duatlon, semimaraton, triatlon şi crosul copiilor. Iar înscrierile sunt încă deschise pe www.triatlonbuftea.ro.

„Sunt fericită ori de câte ori sunt la linia de start la Buftea, atât prin prisma locului, cât şi a calităţii competiţiei. Abia aştept să ne revedem şi anul acesta!ˮ, mărturiseşte Mirela Popescu, una dintre cele mai cunoscute participante din acest sport, deţinătoarea a numeroase premii la competiţiile de la Buftea, dar şi în ţară şi străinătate.  

4 în 1: duatlon, triatlon, crosul copiilor şi semimaraton

Buftea Multisport Festival va debuta în data de 22 iunie cu probele de duatlon şi semimaraton. Cursa de duatlon se va desfăşura pe distanţa Sprint - 5 km alergare, 20 km ciclism, 2,5 km alergare. În cadrul competiţiei de Semimaraton, concurenţii se pot înscrie la una dintre cele trei probe propuse, în funcţie de nivelul de pregătire: 7 km, 14 km sau 21 km. Probele sunt destinate inclusiv persoanelor care concurează în scaune rulante, acestea din urmă beneficiind de gratuitate la înscriere. În ziua următoare, 23 iunie, va avea loc Campionatul Naţional de Triatlon pe distanţa Sprint, dar şi concursul tradiţional de alergare organizat pentru copii. 

“În fiecare an vrem să atragem cât mai mulţi români către sport şi un stil de viaţă sănătos. Sute de participanţi concurează anual la fiecare dintre competiţiile noastre, iar din 2019 vrem să îi avem alături de noi pe toţi, alergători, duatlonişti şi triatlonişti, în cadrul unui festival sportiv excepţional. Va fi o atmosferă specială de concurs, cu multe surprize frumoase pentru participanţi şi ne străduim să fim gazde bune, de data acesta, pentru 1.500 de oameni”, a declarat Cosmin Rogoveanu, reprezentant al Asociaţiei Pegas Triatlon Club.

Locuitorii din Buftea care doresc să participe la festivalul sportului organizat în oraşul lor, în weekendul 22-23 iunie, beneficiază de un discount de 50%, dar organizatorii susţin că au pregătit reduceri şi comunităţilor online de sport.

Înot într-unul dintre cele mai curate lacuri 

Probele sportive vor avea loc, ca şi până acum, în zona rezidenţială a localităţii Buftea. La triatlon se înoată în Lacul Buftea, unul dintre cele mai curate lacuri din apropierea Bucureştiului, segmentul de ciclism îşi are traseul pe străzile asfaltate ale oraşului Buftea, iar alergarea se derulează inclusiv prin parcul Palatului Ştirbei.

Asociaţia Pegas Triatlon Club, fondată în 2012, organizează evenimente sportive destinate amatorilor şi profesioniştilor, deschise atât pasionaţilor de mişcare din România, cât şi celor din străinătate. Până în prezent, Asociaţia a gestionat peste 20 de competiţii sportive, printre care şi Campionatul Sud-est European de Duatlon, în 2017.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite