Bucureştiul a vibrat: 16.000 de oameni au alergat la Semimaratonul Internaţional. Record de cursă la feminin şi la masculin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucharest RUNNING CLUB anunţă că peste 16.000 de participanţi din peste 65 de ţări au participat la cea de-a şaptea ediţie a evenimentului.

Învingătorul probei de semimaraton categoria bărbaţi (21,097 km) a fost Siele Patrick Kipkorir din Kenya, înregistrând timpul 01.00.05 urmat pe locul doi de conaţionalii Konga Roncer Kipkorir cronometrat cu 01.01.19 şi de Kangogo Justus Kipkogei pe locul trei, cu timpul 01.01.32.

La semimaraton femei, categoria internaţională, Korikwiang Pauline Chemning din Kenya a câştigat primul loc, terminând cursa în 01.10.07 urmată de către conaţionala Cherotich Daisy cu timpul de 01.12.07, pe locul doi şi de Abeylegesse Elvan din Turcia pe locul trei cu 01.12.27.

În cadrul acestei ediţii a Volkswagen Semimaratonul Bucureşti a fost stabilit un timp record de cursă, atât la bărbaţi, cât şi la femei.

 În ceea ce priveşte Cursa 21km naţional bărbaţi, Alexandru Corneschi a terminat cursa cu timpul 01.11.29, iar la categoria femei Ionela Puia a terminat prima cursa cu timpul 01.23.34.

La Cursa 10 km individual, câştigători au fost Liviu Croitoru din Republica Moldova, cu timpul  00.31.42 la masculin şi Adela Bălţoi din România, cu timpul 00.37.11,  la feminin. Cursa Ştafetă Scholl a fost caştigată de echipa Hope Champions, cu timpul 01.09.06.

Cursa  Populară a fost câştigată la masculin de către românii Bogdan Macovei cu timpul 00.09.28, iar la feminin, Florina Pierdevară, înregistrând timpul 00.10.11.

Alături de alergătorii amatori şi profesionişti au luat startul la curse personalităţi ale vieţii sociale şi ale sportului românesc şi din străinatate, alergând pentru una dintre cauzele VBHM 2018: campioanele olimpice-Andreea Răducanu, Georgeta Damian Andrunache, Viorica Susanu, Doina Ignat, Camelia Macoviciuc, Adelina Cojocariu Boguş, campioanele Anca Surdu, Diana Bulimar, Mariana Nenu, artiştii realizatorii radio-TV Emma Zeicescu (TVR), Mihai Rădulescu (TVR), Sonia Argint Ionescu (TVR), Mihai Găinuşă (TVR), Bogdan Nicolai (bogdannicolai.ro),  Sanda Nicola, Ernest(Kanal D), concurenţi emisiune Exatlon Kanal D-Alina Pană, Anca Mihăilescu, Rafaela Marcas, Diana Kovacs, Bogdan Mardale, Claudia Pavel.

Sâmbătă 12 mai, la Cursa Copiilor McDonald’s, au luat startul  3600 de copii cu vârste cuprinse între 0-13 ani, fiecare categorie de vârstă şi gen având start diferit, coridorul de start fiind împărţit pe sectoare, pe distanţe cuprinse între 0,9-1,4 km. 

1500 de adolescenţi cu vârste cuprinse între 14-19 ani au concurat, sâmbătă, 12  mai, la Cursa Adolescenţilor Carrefour pe o distanţă de 2,5 km. Premiile au fost oferite de către Carrefour România şi au constat în echipamente IT ( laptop-uri, brăţari fitness, tablete).

La cursele adulţilor au fost oferite premii primilor 5 clasaţi ai fiecărei curse.La cursa 21 km OMV Petrom s-au acordat premii în bani şi vouchere World Class. Bucharest RUNNING CLUB a introdus categoria semimaraton naţional la care premiile constau în bani, voucher carburant OMV Petrom. şi test drive VW e-Golf. Primii trei câştigători femei şi bărbaţi la categoriile de vârstă semimaraton au primit vouchere carburant OMV Petrom. Premiile cursei 10 km individual Volkswagen (10,548 km) şi Ştafete Scholl au fost în bani şi vouchere oferite de World Class. La Cursa Populară Vodafone, primii 10 campioni femei şi bărbaţi ai competiţiei au primit telefoane mobile de ultimă generaţie sau produse electronice. 

În premieră pentru Europa, la cea de-a şaptea ediţe a Semimaratonului Bucureşti, Volkswagen a lansat Volkswagen VideoRunning Experience, serviciul care le oferă alergătorilor de la cursele competitive, filme personalizate cu imagini proprii din timpul curselor. Acestea vor fi publicate pe paginile personale de Facebook, începând de miercuri, 16 mai. În prealabil, alergătorii vor trebui să se autentifice pe site-ul evenimentului - www.bucuresti21km.ro - în secţiunea dedicată.

Aplicaţia Volkswagen Bucharest HALF MARATHON (powered by MyLaps) îţi oferă cea mai completă experienţă de eveniment sportiv. Poţi urmări live evoluţia oricărui alergător, clasamentele în timp real, hărţile interactive ale curselor. În plus, te poţi distra cu modulul "selfie" şi poţi afla tot ceea ce trebuie să ştii despre Volkswagen Bucharest HALF MARATHON. Aplicaţia este disponibilă atât pentru dispozitivele ce folosesc Android, cât şi iOS. Link-ul pentru download poate fi găsit pe www.bucuresti21km.ro

Vodafone te-a fotografiat la această ediţie a Semimaratonului Bucureşti: toţi alergătorii cursei de 3 km au primit de la Vodafone albume personalizate cu fotografiile proprii din timpul cursei. Participanţii trebuie să se autentifice pe site www.bucuresti21km.ro cu aceeasi adresa de email de la contul de Facebook şi vor primi pozele pe contul lor de FB.

Ajuns la cea de-a noua ediţie, “ONG Challenge” este provocarea adresată celor 24 de cauze partenere ale Semimaratonului Bucureşti precum şi tuturor alergătorilor care vor avea ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare şi /sau punct de animaţie întâlnit pe traseu. Pe toată durata desfăşurării curselor, pe traseu au fost amenajate peste 25 de puncte de hidratare şi de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceştia având disponibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor. 

Pe traseu au fost amenjate puncte de divertisment, de unde numeroşi artişti au încurajat alergătorii (harpa, pian, muzică live, Dj-puncte divertisment oferite de Bucharest RUNNING CLUB; puncte toboşari oferite de City Grill şi World Class; punct susţinere oferit de Concordia).

DeMoga Music Publishing a oferit duminică un show senzaţional în Piaţa Constituţiei prin concertele susţinute de Angelo Simionică, Irina Flow, Alex Parker şi Mark Azekko.

Evenimentul a fost transmis în direct pe site-ul propriu www.bucuresti21km.ro/live şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest21km/, cu sprijinul Vodafone, Partener Comunicaţii. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire şi premiere, aţi putut afla informaţii despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă şi despre personalităţile prezente în studioul mobil amenajat în Piaţa Constituţiei.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite