Bucureştiul va găzdui Euro într-un decor deprimant: S-a decis câţi oameni vor fi lăsaţi la meciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat a avut un cuvânt greu de spus în decizia de astăzi
Raed Arafat a avut un cuvânt greu de spus în decizia de astăzi

Pe lângă faptul că a primit nişte partide insipide, cu naţionale care nu interesează suporterul neutru, „Arena Naţională“ va fi mai degrabă goală, în această vară, când va începe Campionatul European.

Teoretic, Euro 2020 (competiţia şi-a păstrat denumirea, în mod simbolic) ar trebui să se joace, între 11 iunie - 11 iulie, în 12 oraşe europene, printre care şi Bucureştiul.

Practic, o decizie în privinţa sistemului de organizare va fi luată în luna aprilie. Şi nu e exclus ca turneul final să fie acordat unei singure ţări, pentru că, la cum arată situaţia epidemiologică în acest moment, pare un scenariu SF ca mii de fani să se deplaseze prin Europa, ca să vadă nişte meciuri de fotbal. 

Oricum, şi dacă Euro va veni la noi, nişte meciuri insipide se vor desfăşura într-un decor deprimant. Asta deoarece, potrivit unui anunţt făcut de Federaţia Română de Fotbal (FRF), autorităţile au decis ca gradul de ocupare al „Arenei Naţionale“ să fie de doar 25% la cele patru partide din cadrul Euro 2020.

Ceea ce înseamnă, potrivit calculelor FRF, că doar 12.000 de suporteri pot asista la fiecare din cele patru partide care se vor juca la noi.

Iată ce a scris Federaţia Română de Fotbal pe site-ul oficial:

De astăzi mai sunt 100 de zile până la debutul turneului UEFA EURO 2020. La nivel de for european, s-a reiterat ideea păstrării formatului iniţial, acela de a avea 12 oraşe-gazdă, printre care şi Bucureşti. 

În România, autorităţile au acceptat de principiu propunerea Structurii Locale de Organizare (LOS) de a permite accesul spectatorilor în tribune la meciurile EURO în proporţie de 25% din capacitatea totală a Arenei Naţionale.

Astăzi a avut loc şedinţa Comitetului Interministerial EURO 2020, la propunerea ministrului Eduard Novak, preşedinte al Comitetului. Pe ordinea de zi a fost un singur punct, acela al evaluării scenariului de acces al publicului la meciurile de la Bucureşti. 

În şedinţa de la sediul Guvernului au fost prezente persoane cu decizie în zona măsurilor de combatare a pandemiei – Dr. Raed Arafat, secretar de stat la MAI, şi Dr. Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii -, dar şi reprezentanţi de la ministerele Sportului, Internelor şi de Externe. 

După mai multe ore de prezentare a unor scenarii şi de dezbatere a acestora, Comitetul Interministerial EURO 2020 a ajuns la un consens: în perioada următoare se va construi scenariul admiterii publicului pe Arena Naţională în limita cotei de 25% din capacitatea totală. 

Autorităţile medicale împreună cu cele de asigurare a ordinii publice vor aviza setul de măsuri necesare pentru a oferi siguranţă deplină celor aproximativ 12 mii de spectatori care vor intra la fiecare dintre meciurile de la EURO 2020.

Programul meciurilor de la Bucureşti

Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19.00

Austria – Macedonia de Nord

Joi, 17 iunie 2021, ora 16.00

Ucraina – Macedonia de Nord

Luni, 21 iunie 2021, ora 19.00

Ucraina – Austria

Optime de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22.00

Locul 1 grupa F – Locul 3 din grupa A/B/C

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite