Bucureştiul, capitala mondială a judoului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Federaţia Europeană de Judo, Primăria Capitalei şi Federaţia Română de Judo au semnat astăzi protocolul tripartit, care aduce la Bucureşti, în decembrie, două dintre cele mai importante competiţii ale acestui sport. Astfel, ţara noastră va găzdui atât Champions League, cât şi Europa League, la final de an, sub auspiciile centenarului. Este pentru prima dată când ambele competiţii de judo sunt organizate în aceeaşi capitală.

În 7, 8 şi 9 decembrie, România va găzdui două dintre cele mai importante competiţii ale judo-ului mondial: Champions League şi Europa League, scrie realitatea.net.

Premiile vor fi în valoare de 200 de mii de euro, adică mai mari decât la orice Grand Slam din judo.


„E unul dintre cele mai importante evenimente sportive. Am vrut să fie organizat în România, pentru că România este o ţară foarte experimentată, cu o federaţie foarte experimentată, care a mai organizat mari evenimente“, a declarat  preşedintele Federaţiei Europene de Judo, Serghei Soloveicik.

„Vom demonstra, prin acest eveniment, că orientarea noastră pro-europeană este şi cu ajutorul judo-ului. Prietenii noştri din Uniunea Europeană de Judo au făcut posibil să avem, pentru prima dată, în acelaşi timp, atât Champions League, cât şi Europa League, ambele în decembrie la Bucureşti,“ a afirmat şi Cozmin Guşă, preşedintele Federaţiei Române de judo.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite