Britanicii remarcă rolul românilor în ascensiunea Emmei Răducanu: Mesaj superb cu Halep în prim-plan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raducanu

Într-un moment în care în ţară s-a declanşat o întreagă dezbatere despre cât de „româncă“ e noua campioană de la US Open, cei de la Marea Britanie au subliniat influenţa unor oameni din viaţa Emmei în cariera ei sportivă.

Emma Răducanu (18 ani) e noua minune din lumea tenisului. Şi e disputată de marile branduri, după cum Adevărul a scris aici, dar şi de fanii tenisului din diferite ţări care au nişte legături cu puştoaica născută în Canada, dintr-un tată român şi o mamă chinezoaică. Care acum reprezintă Marea Britanie, unde a crescut de la vârsta de 2 ani.

Cristian Tudor Popescu, un împătimit al tenisului, a oferit un răspuns tranşant privind această dezbatere care a inundat mediul virtual din România, în ultimele ore. Dacă CTP a argumentat că România n-are niciun merit în succesul sportiv al Emmei, în schimb, Judy, mama lui Andy Murray (34 de ani, 112 ATP), a fost de altă părere. Potrivit Eurosport, care transmite US Open, aceasta a subliniat rolul important pe care l-au jucat Simona Halep şi Ian Răducanu în cariera Emmei. Pentru a demonstra acest lucru, ea postat deja celebra fotografie din 2014, în care Emma apare alături de idolul ei din copilărie, Simona Halep.

Ce a scris Judy Murray pe Twitter?

*N-ar trebui să subestimăm niciodată importanţa unor femei model în sport, care le permit tinerelor să se apropie de ele. Tatăl Emmei Răducanu e român şi aici e ea alături de Simona Halep.

CITEŞTE ŞI:

Emma Răducanu, reperele unui succes istoric: Ce borne a atins prin succesul de la US Open

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite