Tragedie în Brazilia: Mondialul din 2014, găzduit cu preţul vieţii. Stadionul din Manaus a făcut două victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemţii erau gata de CM 2006 cu un an înainte de startul turneului final. Acum, doar şase din cele 12 stadioane braziliene sunt gata de CM 2014. Organizatorii au intrat în panică, se lucrează haotic, iar muncitorii sunt sacrificaţi din această cauză.

Au trecut doar trei săptămâni de când trei muncitori au murit în timp ce lucrau la construcţia stadionului din Sao Paulo care, la 12 iunie, ar trebui să găzduiască partida inaugurală a Mondialului din 2014: Brazilia – Croaţia. 

Din păcate, acest episod n-a fost unul izolat. Potrivit stiridesport.ro, sâmbătă, alţi doi muncitori şi-au pierdut viaţa, de această dată la Manaus, în timp ce lucrau la construcţia Stadionului „Arena Amazonia“. 

Un bărbat de 22 de ani a căzut de la 40 de metri de pe schela pe care lucra la instalarea acoperişului. Cel de al doilea bărbat (49 de ani) a suferit un atac de cord în timp ce se afla pe şantier, în zona centrului de presă. 

Drept urmare, construcţia Stadionului din Manaus – va găzdui primul meci la 14 iunie: Anglia – Italia – a fost oprită pentru moment, astfel încât poliţia să facă investigaţiile de rigoare. Aceasta e o altă lovitură pentru organizatori, în condiţiile în care lucrările sunt departe de a fi terminate.

Acum o săptămână, FIFA le-a dat ultimatum brazilienilor, stabilind finalul lunii februarie ca termenul la care toate cele 12 stadioane ar trebui să fie gata.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite