CM 2014. FOTO VIDEO Brazilia - Croaţia: 3-1. „Dubla“ lui Neymar şi golul lui Oscar au adus victoria ţării gazdă, care a primit un penalty gratuit la scorul de 1-1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazilia şi Croaţia s-au înfruntat în partida de debut a Campionatului Mondial 2014, din care a ieşit învingătoare ţara sud-americană, cu 3-1. Victoria a venit ca un „pansament“, după ce ultimele luni au fost marcate de protestele populaţiei sud-americane, nemulţumite de cheltuielile pe care le implică organizarea competiţiei.

Citeşte toate ştirile de pe adevarul.ro despre CM 2014

Selecţionata antrenată de Luiz Felipe Scolari a câştigat primul meci de la Campionatul Mondial. Pentru Brazilia au înscris Neymar (29', 71' pen.) şi Oscar (90+1'), iar Croaţia a fost prezentă pe tabelă doar printr-un autogol, semnat de Marcelo (11'). 

Statistica primului meci de la Campionatul Mondial

Autorul „dublei“ sud-americanilor a fost în centrul atenţiei, nu s-a ferit de faulturi, a beneficiat de indulgenţele arbitrului japonez Yuichi Nishimura şi a reconfirmat că se potriveşte fotbalului brazilian, aşa cum se doreşte el a fi, spectaculos şi antrenant. Brazilienii au primit însă un penalty discutabil la scorul de 1-1, când Fred a căzut teatral în careul croaţilor.



Curiozităţi despre Brazilia - Croaţia

  • Neymar l-a depăşit pe Ronaldo, devenind cel mai tânăr brazilian care a atins borna celor 50 de partide bifate la echipa naţională;
  • Pentru prima dată după 12 ani, „decarul“ ţării sud-americane înscrie la o Cupă Mondială, ultimul fiind Rivaldo;
  • Pentru prima dată în istoria Campionatului Mondial, primul gol marcat este un autogol;
  • Au existat semne de întrebare pentru care startul competiţiei a fost joi şi nu vineri, aşa cum e tradiţia. Felipe Scolari a insistat ca echipa lui să nu joace într-o zi de vineri 13.

Câştigă o tabletă şi multe alte premii participând la un concurs cu întrebări despre Campionatul Mondial

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite