Bourceanu e „noul Rădoi“: Gigi Becali a prelungit contractul căpitanului oferindu-i salariul colosal pe care l-a mai avut doar finul său în Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul de 28 de ani a dat cea mai mare lovitură financiară din carieră, devenind cel mai bine plătit fotbalist din lotul pregătit de Laurenţiu Reghecampf.

Alex Bourceanu a fost transferat, în 2011, de Steaua pentru aproape 800.000 de euro. La vremea respectivă, aducerea „închizătorului“ de la Poli Timişoara s-a realizat la insistenţele lui Mirel Rădoi. Acesta a vorbit cu naşul său, Gigi Becali, spunându-i că dacă există un fotbalist în Liga I, care ar putea să-l înlocuiască în echipa Stelei, atunci acela e Bourceanu. Latifundiarul a mers pe mâna finului său şi nu s-a înşelat! 

Fotbalistul recomandat de Rădoi a confirmat toate aşteptările şi a devenit chiar „noul Rădoi“. Pe lângă faptul că joacă pe acelaşi post cu actualul mijlocaş de la Al-Ain, Bourceanu a devenit între timp şi căpitanul echipei. Astfel, Steaua a găsit liderul pe care îl pierduse după plecarea lui Rădoi în zona Golfului Persic, în februarie 2009. Asemănările dintre finul lui Gigi Becali şi cel poreclit „Gladiatorul“ nu se opresc însă aici. De acum, Bourceanu va avea exact acelaşi salariu pe care l-a avut Mirel înainte de a merge în Asia: 300.000 de euro pe an!

Va fi cel mai bine plătit stelist

Ca să ajungă la această sumă, Bourceanu, care e reprezentat de Anamaria Prodan, a negociat la sânge cu Gigi Becali. Tratativele au fost îngreunate de faptul că latifundiarul se află după gratii. Prima ofertă a patronului a inclus:

*500.000 de euro primiţi de mijlocaş la semnătură

*15.000 de euro salariul lunar

Propunerea a fost declinată de jucător, care e monitorizat de mai multe cluburi din Occident. Steliştii au intrat în panică, în condiţiile în care Bourceanu îşi încheie actualul contract în ianuarie 2014, când poate negocia şi semna cu orice club care îl abordează. 

Conştient că îşi poate pierde cel mai bun fotbalist gratis, Gigi Becali a plusat la salariu. Astfel, pe lângă cei 500.000 de euro la semnătură, Bourceanu va fi remunerat, lunar, cu 25.000 de euro! Cu 300.000 de euro pe an, internaţionalul Stelei îşi va pune semnătura pe un contract valabil până în vara anului 2016 şi va deveni cel mai bine plătit fotbalist din lotul antrenat de Laurenţiu Reghecampf.

Cel mai bine plătiţi stelişti

Nume Salariu

Bourceanu 300.000*

Kapetanos 240.000

Varela 240.000

Piovaccari 210.000

Szukala 180.000

*sumele sunt exprimate în euro şi reprezintă salariul anual.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite