Bourceanu a plecat, Steaua a rămas la fel de slabă în amicale. A opta partidă fără victorie, al patrulea eşec!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Keşeru a jucat cu Lokomotiv Plovdiv doar în repriza secundă. FOTO: Mediafax, Alexandru Hojda
Keşeru a jucat cu Lokomotiv Plovdiv doar în repriza secundă. FOTO: Mediafax, Alexandru Hojda

Sâmbătă, Steaua şi-a pierdut căpitanul, Alex Bourceanu, care a plecat în Turcia, pentru a semna cu Trabzonspor, dar şi (încă) un meci amical. Roş-albaştrii s-au înclinat cu 1-2 în faţa lui Lokomotiv Plovdiv, în a opta partidă de pregătire din Spania, din această iarnă.

Steaua se apropie de finalul pregătirii de iarnă, dar campioana arată ca şi cum abia acum a început cantonamentul. Fără idei, fără un prim 11 închegat şi fără rezultate. 

Există însă o constantă, aceea a experimentelor. Cu bulgarii de la Plovdiv, rivalii din campionat ai lui Botev, Reghecampf a început cu Bogatinov în poartă, la primul meci la Steaua, şi cu un cuplu de mijlocaşi centrali format din Prepeliţă şi Tănase. Niciunul obişnuit cu acest post. 

Asta în condiţiile în care Bourceanu a plecat în Turcia, să semneze cu Trabzonspor, iar Pintilii n-a evoluat, fiind accidentat. 

Echipa de start a Stelei: Bogatinov - G. Matei, Szukala, Gardoş, Pîrvulescu - Prepeliţă, Tănase - Ad. Popa, N. Stanciu, Chipciu - Piovaccari

Chipciu a deschis scorul rapid (2), după o gafă a defensivei bulgarilor, dar a fost un foc de paie. În câteva minute, Pârvulescu, folosit fundaş stânga, l-a faultat în careu pe un adversar, iar Kamburov (9) a egalat. 

Tot bulgarii au fost mai activi în prima parte, şi au profitat de găurile de la centrul terenului şi din flancul stânga al roş-albaştrilor. 

După o ocazie mare a lui Lazarov, care n-a mai ajuns la in balon, în faţa porţii goale, Lokomotiv a preluat conducerea. Acelaşi Kamburov l-a lobat pe Bogatinov, pentru un 2-1, iar bulgarii au intrat în avantaj la pauză. 

În partea secundă, Keşeru l-a înlocuit pe Piovaccari, dar a fost la fel de şters ca şi italianul. În minutul 78 a trimis slab o lovitură liberă, din apropierea careului, în zid, iar în prelungiri a şutat pe lângă poartă. În repriza secundă, tot bulgarii au mai irosit două-trei ocazii importante.  

A fost cea de-a patra înfrângere a Stelei, în opt meciuri de pregătire din această iarnă (celelalte partide fiind remize). 

Nu se poate aşa ceva. Nu se poate să joci bine cu Dinamo Kiev, să ai ocazii şi să te prezinţi aşa cu Lokomotiv Plovdiv. Dacă nu-şi schimbă atitudinea, unii jucători vor sta în tribună", a ameninţat Mihai Stoica, după meci, la Digi Sport. 

Următorul meci amical al Stelei, penultimul din această perioadă de pregătire este luni, contra polonezilor de la Korona Kielce. 

Rezultatele Stelei din cel de-al doilea cantonament

28 ianuarie: Steaua - Dinamo Kiev 0-0

30 ianuarie: Steaua - IFK Goteborg 0-0

1 februarie: Steaua - Lokomotiv Plovdiv 1-2

Ultimele două meciuri 

3 februarie: Steaua - Korona Kielce (19.30)

5 februarie: Steaua - IF Elfsborg Boras (19.00)

Rezultatele din primul cantonament

Steaua - Nurnberg: 1-5

Steaua - Werder Bremen: 0-0

Steaua Lucerna: 0-1

Steaua - Union Berlin: 1-1

Steaua - FC Baku: 0-2 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite