Boştină, persona non grata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boştină (în alb-roşu) este unul dintre cei mai tehnici jucători  de la Dinamo
Boştină (în alb-roşu) este unul dintre cei mai tehnici jucători de la Dinamo

Mijlocaşul nu mai este dorit la echipă de preşedintele „câinilor”, Nicolae Badea, în timp ce cuplul Ţălnar – Dinu îi face lobby să continue la Dinamo. Gabi Boştină se află în ultimele luni de contract în „Ştefan cel Mare“ şi, pentru că în mai va împlini 33 de ani, şefii nu mai vor să-i prelungească acordul.

Sosit în toamna lui 2007 la Dinamo, direct de la rivala din Ghencea, Steaua, Gabi Boştină s-a impus repede în echipa de bază a „câinilor", deşi fanii îl contestă şi acum pentru trecutul său roş-albastru.

Cu toate acestea, mijlocaşul este un jucător constant, pe placul antrenorilor. De altfel, tehnicianul Cornel Ţălnar începe întotdeauna alcătuirea liniei mediane cu Boştină. El preferă să evolueze ca mijlocaş stânga, dar a dovedit că se poate descurca bine şi în rolul de „închizător".

Boştină are totuşi o problemă. Vârsta. La 33 de ani, mijlocaşul este considerat prea bătrân pentru a mai continua la gruparea din Şoseaua „Ştefan cel Mare".

„Este un foarte bun pasator"

Acţionarii, în special preşedintele Consiliului de Administraţie, Nicolae Badea, nu mai vor să-i prelungească acordul. Fotbalistul nu a primit nicio propunere în acest sens, deşi în vară înţelegerea cu roş-albii expiră.

Stafful tehnic al „câinilor" nu este de acord cu acest plan al conducerii. Atât Ţălnar, cât şi Cornel Dinu îl apreciază pe jucător şi chiar insistă ca el să mai joace măcar un sezon. De aceea, cei doi vor să aibă o întrevedere cu şefii pentru a discuta despre situaţia mijlocaşului.

„Are experienţă, dă siguranţă şi nu uitaţi că este un foarte bun pasator. A dat multe assisturi", îl apără colegii. Cei doi antrenori vor avea o misiune grea în a-l îndupleca pe Nicolae Badea, care nu mai vrea jucători trecuţi de 30 de ani la echipă.

Boştină vrea un titlu de campion şi cu Dinamo

Boştină a declarat recent că dorinţa sa cea mai mare este aceea de a câştiga titlul şi cu Dinamo, după ce a izbutit această performanţă atunci când evolua la roş-albaştri, în două sezoane (2004-2005 şi 2005-2006).

Chiar dacă se va despărţi de formaţia din „Ştefan cel Mare", fotbalistul în vârstă de 33 de ani nu se gândeşte la retragere, ultimele teste medicale arătând că este într-o formă fizică foarte bună, şi ar vrea să mai activeze la nivel înalt cel puţin trei ani.

"Îmi doresc să câştig şi cu Dinamo un titlu de campion după ce am reuşit această performanţă cu Steaua."
Gabi Boştină
mijlocaş Dinamo

"Are experienţă, dă siguranţă echipei şi este un foarte bun pasator."

Colegii despre Gabi Boştină

Boştină, cel mai citit din lotul „câinilor"

În cantonament, atunci când colegii săi joacă rummy şi cărţi, Boştină preferă să citească o carte, având sute de volume parcurse, din toate domeniile. În plus, Gabi şi-a dezvoltat pasiunea pentru a învăţa limbi străine.

Pe lângă engleză, el vorbeşte fluent franceza. Fostul stelist din lotul „câinilor" calcă pe urmele lui Ionuţ Badea. Pe vremea când juca la Dinamo, actualul antrenor al celor de la Internaţional Curtea de Argeş era poliglotul echipei: urma cursurile a două facultăţi, cunoştea trei limbi străine şi citea foarte mult.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite