Borcea: „Îi batem şi fără Andrei Cristea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Cristea
Andrei Cristea

Acţionarul „câinilor“ n-a fost deranjat de faptul că atacantul n-a primit drept de joc în derby. Oficialul spune că, şi aşa, tot elevii lui Ioan Andone se vor impune. Pe lângă cei de la LPF, care au bâjbâit două zile până să ia o decizie, nici jucătorii nu cunosc regulamentele disciplinare. Cristea a spus: „În România, azi e o lege, mâine e alta!“.

Ca la noi, la nimeni! După ce joi Comisia de Disciplină a LPF i-a anulat lui Andrei Cristea cartonaşul roşu primit în meciul cu Oţelul, ieri oficialii de la Ligă s-au sucit. Poate surprinzător, decizia n-a produs rumoare la Dinamo. „O batem pe Steaua cu sau fără Andrei Cristea. Nu mă interesează dacă joacă sau nu", a spus, calm, Cristi Borcea.

„Conform regulamentului, cei de la Comisia de Disciplină nu puteau să şteargă cartonaşul. L-am chemat şi pe Borcea când s-a analizat cazul, dar n-a venit. Oricum, mi-a plăcut de el, pentru că nu s-a băgat", a explicat decizia preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. Totuşi, Cristea era afectat de decizie şi spune că avea dreptul să joace în derby. „Deja m-am obişnuit cu ideea, sunt un pic supărat dar mă supun legilor din fotbalul nostru. Dar, din păcate, trăim în România şi azi e o lege, mâine e alta. E greu de înţeles. Aş fi avut dreptul legal să joc cu Steaua", ne-a spus atacantul. În atare condiţii, Cristea va fi doar suporter duminică seară: „Mă voi bucura mult dacă vom câştiga, e cel mai important meci al sezonului. Important e ca Dinamo să bată Steaua, cu sau fără mine pe teren. Clar, merg pe unu solist". Speriaţi de scandalul imens care s-a iscat după aflarea ştirii că Andrei Cristea va scăpa nesuspendat în urma eliminării, membrii Comisiei de Disciplină a LPF au dat înapoi şi au susţinut că de fapt n-au luat nicio decizie miercuri seara.

Nevinovat, dar suspendat

Oficialii de la Ligă spun că abia ieri-dimineaţă a fost stabilit verdictul. Membrii comisiei au ajuns la concluzia că probele administrate în acest caz nu relevă vinovăţia atacantului. În consecinţă, conform regulamentelor disciplinare ale UEFA, dar şi al FRF, cartonaşul roşu nu putea fi anulat, şi astfel Cristea a primit o etapă de suspendare.

Dacă jucătorul ar fi primit drept de joc şi ar fi fost utilizat, exista pericolul ca Steaua să se adreseze la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, iar respectivul for să decidă ca Dinamo să piardă la „masa verde" cu scorul de 3-0. În plus, UEFA ar fi putut amenda LPF.

"A fost o informaţie falsă conform căreia lui Andrei Cristea i s-a anulat cartonaşul. Am văzut faza de multe ori, Andrei nu trebuia eliminat, a fost greşeală de arbitraj."
Dumitru Dragomir preşedinte LPF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite