Bonfim le ia faţa lui Emeghara şi lui Todorov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Piţurcă a mai adus un fundaş dreapta, deşi a început campionatul, întrucât nu prea a fost mulţumit de ceea ce a avut până acum la dispoziţie. Brazilianul a semnat ieri pe trei sezoane cu roş-albaştrii, care le-au plătit 400.000 de euro celor de la FC Timişoara în schimbul său.

„Sunt foarte fericit că am semnat cu Steaua, abia aştept să mă pun sub comanda domnului Victor Piţurcă. Voi da tot ce am mai bun, doar joc la un mare club din Europa", a spus ieri-dimineaţă Éder Bonfim, imediat după ce şi-a pus semnătura pe contractul cu gruparea din Ghencea.

Bonfim, care are deja două sezoane la activ în Liga I, la FC Timişoara şi la Gloria Buzău (a fost împrumutat şase luni), s-a antrenat aseară pentru prima oară alături de noii coechipieri şi ar putea debuta la Steaua chiar în meciul de sâmbătă cu FC Braşov. De altfel, brazilianul de 29 de ani a şi fost integralist în prima etapă, în partida FC Timişoara - Gloria Bistriţa (2-2).

Managerul general al Stelei a insistat foarte mult pentru perfectarea acestui transfer, deoarece nu este foarte mulţumit de ceilalţi doi fundaşi dreapta din lot, Ifeanyi Emeghara şi Iordan Todorov.

Nigerianul a fost titularul de drept de până acum, însă africanul se resimte încă după operaţiile care l-au ţinut timp de un an şi jumătate pe tuşă. Emeghara, care joacă de obicei cu genunchii acoperiţi de nişte bandaje, pentru a-i proteja, mai resimte dureri din când în când, după o serie de câteva meciuri consecutive bifate.

De partea cealaltă, Todorov n-a confirmat în pregătiri, în ciuda faptului că Piţurcă a primit referinţe foarte bune despre el de la Eugen Trică şi de la Florentin Petre, foşti coechipieri cu bulgarul la ŢSKA Sofia.

Radiografia fundaşilor dreapta

Éder Bonfim (29 de ani) - 43 de meciuri în Liga I.

„L-am văzut pe Bonfim la Timişoara, mi-a plăcut, joacă mai mult ofensiv, e tehnic, poate ajuta echipa", a spus preşedintele Stelei, Emeric Ienei.

Ifeanyi Emeghara (26 de ani) - 67 de meciuri în Liga I.

„Emeghara n-a jucat aproape doi ani. Încă se simte că nu e la nivelul aşteptat din punct de vedere fizic", remarca Ienei în pregătiri.

Iordan Todorov (29 de ani) - debutant în Liga I.

„Todorov e primul fotbalist pe care l-aş transfera dacă aş fi antrenor. Am fost colegi la ŢSKA şi m-a impresionat, am încercat să-l aduc şi la Universitatea Craiova", spunea, nu de mult, Trică.

Fanii îi cer lui Gigi să se tempereze

Asociaţia Independentă a Suporterilor Stelişti susţine că-şi va reevalua poziţia faţă de Gigi Becali, dacă acesta va continua cu manifestări demne de „teatrul burlesc".

„Trebuie atrasă atenţia asupra ieşirilor necontrolate ale creditorului după meciul cu Universitatea Craiova. În cazul în care astfel de manifestări vor continua, AISS îşi rezervă dreptul de a-şi reevalua poziţia", se arată într-un comunicat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite