Bonetti: "Zambia a câştigat Cupa Africii şi datorită mie!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zambia a câştigat Cupa Africii pe naţiuni după ce a învins Coasta de Fildeş, 8-7 la penalty-uri, 0-0 în timp regulamentar. Dario Bonetti, fostul antrenor al lui Dinamo, este cel care a calificat echipa naţională a Zambiei la Cupa Africii dar a fost demis.

"Din punct de vedere moral mă simt atât de bine pentru că prin câştigarea Cupei Africii s-a văzut şi munca mea din iulie 2010 până în octombrie 2011, când am fost dat afară! Jucătorii convocaţi, cu excepţia a doi-trei băieţi, tactica şi exprimarea în joc au fost aceleaşi ca atunci când eu eram selecţioner, deci, da, simt că e şi meritul meu. Sunt foarte fericit pentru aceşti băieţi, acum lumea a realizat că în Zambia există fotbalişti talentaţi, păcat că se lucrează cu federaţia lor cu mare dificultate. Ne-am calificat cu al treilea punctaj după Ghana şi Coasta de Fildeş, deci nu sunt atît de suprins că au câştigat această competiţie", a spus Bonetti.

"Sunt cîţiva jucători precum Stophira Sunzu, Kalaba, Mazembe, Katongo sau Emmanuel Mayuka, care este Eto'o al zambienilor, care vor ajunge la cluburi puternice. Acum sunt în vacanţă şi cred că noi oportunităţi de a antrena vor veni pentru că am avut rezultate bune şi în Scoţia, dar şi în România, la Dinamo", a zis Bonetti pentru www. sportmediaset.it.




Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite