Bombe cu COVID-19: Câţi oameni ar fi murit în Anglia, după două mari evenimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii lui Liverpool au fost distruşi după returul cu Atletico Madrid, pierdut cu 2-3, care a şi dus la eliminarea echipei din Liga Campionilor
Fanii lui Liverpool au fost distruşi după returul cu Atletico Madrid, pierdut cu 2-3, care a şi dus la eliminarea echipei din Liga Campionilor

Două spectacole organizate la începutul lunii martie, cu puţin timp înainte de criza provocată de coronavirus, au contribuit la un număr mare de decese, după cum au stabilit specialiştii.

Cu siguranţă, cei care au urmărit la televizor partida Liverpool - Atletico Madrid, din returul optimilor Ligii Campionilor, şi-au pus o întrebare, cel puţin o dată, pe durata transmisiei TV: cum de acest meci se joacă în faţa unor tribune arhipline?

Întâlnirea respectivă, găzduită de „Anfield“ la 11 martie, a adunat 52.267 de spectatori în tribune, dintre care 3.000 au fost fanii spaniolilor, care au făcut deplasarea din Madrid. La ora meciului, se estimează că Spania avea 640.000 de cazuri nedetectate de coronavirus, iar în Marea Britanie ar fi fost 100.000 de bolnavi de COVID-19.

Potrivit estimărilor celor de la Edge Health, care furnizează diverse statistici, folosind simulările pe baza unor date, e posibil ca, între 25 şi 35 de zile după meciul Liverpool - Atletico Madrid, 41 de oameni să-şi fi pierdut viaţa, din cauza prezenţei pe „Anfield“ şi îmbolnăvirii cu COVID-19. 

Un alt eveniment pentru care cei de la Edge Helath au furnizat o estimare înfricoşătoare e Festivalul de la Cheltenham, o întâlnire din calendarul naţional al curselor de vânătoare din Regatul Unit. Ediţia din 2020 s-a organizat în a doua săptămână a lunii martie şi la ea au asistat aproximativ 250.000 de oameni. Drept urmare, datele simulărilor făcute de Edge Health estimează că 37 de oameni ar fi murit, ulterior, din cauza infectării cu noul coronavirus.

Deocamdată, nu există reacţii oficialii din partea clubului Liverpool sau din partea organizatorilor festivalului de la Cheltenham, pentru simulările făcute de cei de la Edge Health.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite