Bomba zilei: Tătăruşanu şi-a anunţat retragerea de la naţională! Scrisoarea portarului

Bomba zilei: Tătăruşanu şi-a anunţat retragerea de la naţională! Scrisoarea portarului

La 34 de ani şi după 73 de selecţii adunate în prima reprezentativă, „Tătă“ a ajuns la concluzia că e momentul să părăsească un grup fără perspectivă.

Ciprian Tătăruşanu devine al doilea portar care îşi ia adio de la echipa naţională în acest an. 
 
 
Tătăruşanu, în schimb, a debutat sub tricolor acum 10 ani, într-un amical cu Italia (1-1), disputat la 17 noiembrie 2010, cu Răzvan Lucescu pe bancă. Şi, treptat, a devenit omul numărul 1 din poarta României cu care a participat şi la Euro 2016.
 
Cele 73 de selecţii pe care le-a adunat, între 2010 şi 2020, îl plasează pe „Tătă“ pe locul 17 în clasamentul all-time al prezenţelor în echipa naţională, la egalitate cu Cosmin Contra.
 
După terminarea campaniei din Liga Naţiunilor şi ratarea calificării pentru Euro 2020, Tătăruşanu a ajuns la concluzia că e momentul să se concentreze exclusiv asupra echipei sale de club, AC Milan, unde e rezerva lui Gianluigi Donnarumma (21 de ani).
 
Portarul de 34 de ani şi-a anunţat retragerea de la naţională printr-o scrisoare publicată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.
 
Ce a scris Ciprian Tătăruşanu?
 
Am început să mă gândesc serios la momentul retragerii mele de la echipa naţională încă de la începutul acestui an. Până la 34 de ani, am jucat mai bine de un deceniu pentru România, cu onoare şi mândrie, de fiecare dată recunoscător pentru că sunt convocat şi pentru că pot cânta imnul purtând cel mai important tricou pentru mine. Tricoul în care am visat să joc de când eram copil.
 
În curând voi împlini 35 de ani, aşa că în ultimele luni mi s-a întărit convingerea că e momentul să iau această decizie. Am avut o relaţie foarte bună cu toţi selecţionerii României din aceşti 11 ani şi cu toţi membrii staff-urilor tehnice, aşa că orice speculaţie legată de alte presupuse motive decât cele pe care vi le împărtăşesc nu îşi are locul. Am fost convocat, am jucat, am apărat pentru România şi în această misiune specială am pus tot ce am avut mai bun ca fotbalist.
 
Pur şi simplu cred că este timpul ca alţi portari români să vină din urmă, să apere poarta echipei naţionale, iar eu să fac un pas în spate. Avem portari tineri de mare perspectivă, avem portari cu experienţă care pot face faţă oricând acestui rol. S-a încheiat un ciclu, prin finalul campaniei de calificare la EURO şi prin disputarea ultimei ediţii din Liga Naţiunilor, şi începe un alt ciclu, prin preliminariile de Mondial programate în primăvară. Aşadar, acesta cred că e momentul cel mai bun pentru ca povestea mea frumoasă la echipa naţională să se încheie.
 
Vreau să mulţumesc tuturor suporterilor, selecţionerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federaţiei Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative şi medicale, alături de care am lucrat şi de la care am învăţat atât de multe lucruri.
 
Poate că felul meu de a fi nu a fost mereu cel aşteptat de public şi jurnalişti, dar ştiu sigur că acest fel de a fi a contat enorm pe teren, acolo unde am avut responsabilitatea cea mai importantă, aceea de a apăra poarta României.
 
Sunt fericit pentru 11 ani frumoşi şi vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea.
 
Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulţumesc!
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările