„Bomba“ zilei: Olăroiu a plecat de la Jiangsu Suning! Ce a spus şi unde poate ajunge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olaroiu

În noiembrie 2020, Cosmin Olăroiu (51 de ani) obţinea cea mai mare performanţă din cariera sa de antrenor de până acum, câştigarea Superligii Chinei cu o formaţie care nu era cotată cu şanse la titlu, la începutul stagiunii.

Olăroiu a fost apoi la un pas de a cuceri şi Cupa Chinei, însă formaţia sa a cedat în finala competiţiei. Din păcate pentru fostul stelist, din acest moment, care a şi marcat terminarea sezonului, au început problemele sale la Jiangsu Suning.

Concret, conducerea a început tratativele cu Oli pentru...micşorarea salariului său de 7 milioane de dolari pe an! O decizie bizară după cel mai bun sezon din istoria grupării, însă explicabilă, deoarece Guvernul chinez le-a impus tuturor cluburilor din Superligă să-şi micşoreze cheltuielile astronomice. În acest context, nici n-au fost prelungite contractele fotbaliştilor străini, o altă mutare care, practic, anunţa plecarea lui Oli.

Astăzi, într-o declaraţie oferită pentru Telekom Sport, românul a recunoscut că a încheiat conturile cu Jiangsu Suning, echipă pe care a preluat-o în martie 2018: „Îmi pare foarte rău pentru suporteri şi pentru grupul de jucători de care sunt foarte ataşat. Noi, stafful, n-am vrut să se ajungă la această despărţire de Jiangsu Suning şi cred că meritam mai mult respect pentru contribuţia pe care am avut-o la realizarea acestor performanţe cu echipa“. 

Cel mai probabil, Oli se va întoarce acum în fotbalul arab, el având o cotă extraordinară în această zonă, unde a antrenat, cu mare succes, înainte de a semna cu Jiangsu Suning.

89 de meciuri a bifat Cosmin Olăroiu la Jiangsu Suning: 44 de victorii, 27 de remize şi 18 înfrângeri. Golaveraj: 166-106.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite