„Bomba“ serii la Roma: Nadal, afară de la Italian Open! Rafa merge la Paris cu un bilanţ dezolant pe zgură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Nadal a suferit un eşec surprinzător
Rafael Nadal a suferit un eşec surprinzător

Pe cât de bine a jucat Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) în sezonul de hard, în care a legat 20 de victorii în 21 de partide şi a câştigat Australian Open, pe atât de dezamăgitor a fost parcursul lui pe zgură, în pregătirea French Open (22 mai – 5 iunie).

Surpriză uriaşă, la Roma! Şi, de această dată, nu la fete, ci în competiţia băieţilor. Pentru că, joi, în ultima partidă a zilei, Rafael Nadal a părăsit turneul, după o înfrângere-şoc, în optimi. 

Spaniolul a debutat în competiţie direct în turul II, fază în care a trecut de americanul Isner (27 ATP), scor 6-3, 6-1. În optimi însă, în confruntarea cu canadianul Denis Shapovalov - foto (23 de ani, 16 ATP), Nadal s-a lovit de un adversar într-o formă neaşteptat de bună. Pentru că după un meci de 2 ore şi 39 de minute, Shapovalov a dat marea lovitură: 1-6, 7-5, 6-2. 

Shapovalov

În sferturi, Shapovalov se va duela cu un alt jucător din noul val, norvegianul Casper Ruud (23 de ani, 10 ATP).

Acesta a fost doar al doilea succes pentru Shapovalov în şapte partide cu Nadal. Precedenta victorie a canadianului data din 2017, pe hard, la Canadian Masters: 3-6, 6-4, 7-6.

Nadal va merge acum, la Paris, în condiţiile în care a apucat să joace doar cinci meciuri pe zgură, la Madrid şi la Roma: 3 victorii, 2 înfrângeri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite