Boloni, tranşant: „Suntem vai de capul nostru!“. Fostul selecţioner a explicat de ce Daum a eşuat la naţionala României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ladislau Boloni (64 de ani) rămâne acelaşi tip exigent care spune lucrurilor pe nume, chiar dacă adevărul e neplăcut de multe ori.

Aducerea primului selecţioner străin din istoria modernă a naţionalei de fotbal s-a dovedit a fi un experiement eşuat.

România se află pe locul 4 din 6 în grupa E a preliminariilor pentru Mondialul din 2018, la zece puncte de liderul Polonia. În aceste condiţii în care doar câştigătoarea grupei are garantată calificarea la CM 2018, şansele României sunt foarte mici.

Ajuns de curând la Antwerp în Belgia, Ladislau Boloni spune că acest eşec înregistrat de Daum nu-i aparţine în totalitate tehnicianului neamţ.

Ce a spus? 

„Nu e frumos să vorbesc împotriva străinilor, pentru că eu de 30 de ani fac treaba aceasta, sunt în străinătate. Antrenori străini sunt peste tot, problema e că acest antrenor vine într-un loc unde, după părerea mea, lucrurile nu sunt puse la locul lor. Vine un antrenor Germania să lucreze pentru bazele fotbalului, acest lucru găsesc că e greşit.

Altfel, eu aş ataca această idee, ce trebuie să facem ca fotbalul nostru să devină mai sănătos, mai ambiţios, mai spectaculos. Pentru că dacă vă uitaţi la prezenţe în tribune, vai de capul nostru. Imediat căutăm punctul pe i, dar prima dată să învăţăm să scriem.

Rezultatele, deocamdată, asta spun, că Daum n-a fost cea mai bună variantă. Eu nu văd cu ce s-a schimbat fotbalul de 2-3 ani. Deja ne pregătim pentru Campionatul European, când nici n-am terminat calificările pentru un Campionat Mondial. Ne pregătim pentru un European cu 24 de echipe. Nu e un proiect care să ne entuziasmeze“, a spus Boloni la Digi Sport.

Eu n-am fost căutat niciodată de către vreun membru al federaţiei pentru postul de selecţioner. Ladislau Boloni antrenor Antwerp  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite