Bölöni a tăiat cu bisturiul: Ce a spus despre Alibec încă din 2016, când atacantul era pe val

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ladislau Bölöni
Ladislau Bölöni

Medic stomatolog, fostul selecţioner a dovedit că ştie să „citească“ un jucător. Parcursul lui Denis din ultimii ani i-a confirmat toate declaraţiile tăioase.

Denis Alibec, din păcate, e un exemplu de jucător român care se crede vedetă, însă randamentul dat pe teren nu justifică, în niciun fel, această impresie. Una falsă, de altfel!

Cel puţin acum, la CFR Cluj, exact aşa stau lucrurile în cazul internaţionalului român de 30 de ani. Cu doar două goluri de la începutul sezonului, Alibec a reuşit să-l enerveze pe antrenorul Dan Petrescu, nu doar prin prestaţiile sale de pe teren, dar şi prin comportamentul său. Concret, luni seară, lăsat pe banca de rezerve, Denis s-a ridicat şi a plecat la vestiar, pur şi simplu, în minutul 70! Iar asta pentru că s-a enervat, când a văzut că n-a fost introdus pe teren, nici în minutul 69, când Petrescu a făcut primele două schimbări, în timpul meciului câştigat cu Clinceni (2-0).

Aşa cum era normal, a doua zi tehnicianul de 53 de ani a hotărât excluderea atacantului din lot. Care, împrumutat la CFR de la Kayserispor, poate reveni în Turcia, la Yeni Malatyaspor, formaţie pregătită de Marius Şumudică. Şi dacă această mutare s-a realiza, problema de atitudine a lui Denis rămâne. El a fost „citit“, încă din 2016, de Ladislau Bölöni. Surprinzător, vorbim despre un antrenor care n-a lucrat niciodată, în mod direct, cu Alibec, însă l-a taxat, după ce i-a văzut prestaţiile pe teren.

alibec

Denis Alibec (dreapta)

„Pute a lene!“

Dincolo de lupta sa permanentă cu kilogramele în plus, de când s-a apucat de fotbal, Alibec şi-a arătat carenţele comportamentele prin protestele sale din timpul meciurilor. Fie la adresa colegilor de echipă, fie la adresa arbitrilor. Practic, Denis dă din mâini, în permanenţă! 

În 2016, luat în lotul naţionalei pentru Campionatul European, fotbalistul Astrei pe atunci, Alibec a provocat un scandal uriaş. A fost introdus pe teren, în minutul 61 al meciului de deschidere, pierdut de România cu Franţa (1-2). După partidă, s-a scris că Denis s-a întors mai târziu pe bancă, după pauza dintre reprize, pentru că ar fi stat la vestiare să fumeze! Episodul n-a fost confirmat niciodată oficial, însă a marcat începutul unui turneu slab făcut de Alibec. La capătul căruia, Ladislau Bölöni l-a pus la zid, între-un interviu pentru „Adevărul“: „E o ruşine! E gras, lent şi pute a lene. Nu e un jucător de nivel internaţional. E o tristeţe pentru campionatul intern că Alibec a fost cel mai bun. Eu mă iau după acest campionat?! Dacă mă iau după el, Alibec poate fi bun pentru o Balcaniadă. Aşa da. Dar nu pentru un Campionat European“. 

Certat, amendat, aruncat

Şi, din păcate pentru Alibec, traseul său profesional ulterior, a confirmat, aproape în totalitate, spusele lui Bölöni! În primul rând, problemele sale fizice s-au înmulţit, pe măsura trecerii anilor, din cauza kilogramelor în plus. Iar când n-a fost accidentat, Alibec a provocat scandaluri pe bandă. Cele mai multe le-a avut la FCSB, unde l-a înjurat pe Mihai Stoica, s-a dat lovit pentru că nu se înţelegea cu antrenorul Nicolae Dică, iar într-un meci cu Voluntari, când a fost scos pe teren, a şutat în uşa care ducea spre vestiare! Gestul său, surprins de camere, i-a adus o amendă de 75.000 de euro şi i-a grăbit plecarea de la FCSB.

Acum, după ce a văzut excluderea sa de la CFR, Mihai Stoica nu s-a arătat foarte surprins. „Când îl aduci pe Alibec, trebuie să ştii că se pot ivi şi episoade de acest gen. El nu e un băiat rău, e un băiat excepţional, dar e copilăros. Are gesturi de copil. Dacă îi ştii «PIN-ul», îl câştigi!“, a spus managerul FCSB, la Telekom Sport.

Cum însă Dan Petrescu e recunoscut ca fiind un antrenor sever, e foarte puţin probabil să aibă timp şi răbdare pentru a-l „descifra“ pe Alibec pentru care capitolul CFR pare a fi încheiat.

Voi, cei din ţară, sunteţi entuziasmaţi de Alibec, dar eu am alte standarde, după ce l-am văzut pe Lăcătuş, pe Majearu. Poate că şi eu aveam alte standarde, dacă trăiam în România. Dar mie îmi place să ţin ştacheta sus. Ladislau Bölöni, într-un alt interviu pentru Adevărul, în august 2017  

Denis Alibec, cifrele din ultimii ani

Sezon Club Meciuri Goluri / Pase de gol

2021-2022 CFR Cluj 17 2 / 1

2020-2021 Kayserispor 17 3 / 1

2020-2021 Astra 5 1 / 0

2019-2020 Astra 26 14 / 12

2018-2019 Astra 30 7 / 10

2017-2018 FCSB 27 3 / 5

2016-2017 FCSB 15 9 / 6

2016-2017 Astra 22 7 / 4

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite