Bologa Florin Alexandru a adus a doua medalie pentru delegaţia României la Jocurile Paralimpice Tokyo 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jocurile Paralimpice Tabita Vulturar şi Alex Bologa FOTO Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

La scurt timp după ce Eduard Novak a câştigat argintul în proba de urmărire individuală 4000, Bologa Florin Alexandru s-a impus în finala mică a probei de judo, la categoria 60 kg.

După ce la Jocurile Paralimpice Rio 2016 a obţinut bronzul, singura medalie tricoloră de la acea competiţie, Alexandru Bologa a recidivat, vineri, şi a terminat pe ultima poziţie a podiumului şi la Tokyo 2020.

Bologa l-a învins în confruntarea pentru locul trei pe Sherzod Namozov, din Uzbekistan. Anterior, românul a trecut de japonezul Takaaki Hirai şi apoi a fost învins de azerul Vugar Shirinli, în penultimul act al competiţiei. Învingătorul lui Bologa din semifinale a câştigat aurul în dauna kazahului Anuar Saryiev. 

România mai are în palmares trei medalii obţinute de Eduard Novak la Jocurile Paralimpice, la ediţiile trecute ale competiţiei: aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), argint, în 2008, la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) şi la Londra, în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4).

Citeşte şi

Reacţia Anei Maria Popescu după ce Eduard Novak a cucerit argintul la Jocurile Paralimpice

România aplaudă în picioare: Eduard Novak, vicecampion paralimpic la 45 de ani! Prima reacţie a ministrului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite