Bokila, „partea sa de adevăr“. Atacantul şi-a povestit „fuga“ şi a dezvăluit ce va face în continuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jeremy Bokila (24 de ani) şi-a lua adio de la România, după un singur sezon în Liga I. Atacantul care a încheiat pe locul secund în topul marcatorilor a fost prins în centrul unui uriaş scandal în ultima perioadă. După ce s-au auzit fel de fel de variante în legătură cu plecarea sa, vârful congolez şi-a prezentat propria versiune a evenimentelor.

Nu s-a prezentat la Supercupă, şi-a luat adio de la fanii Petrolului şi vrea să plece la ruşii de la FK Krasnodar. Între timp, gruparea ploieşteană şi belgienii de la Zulte-Waregem susţin, fiecare, că-l au sub contract. Într-un interviu pentru „Prosport”, Bokila a venit cu lămuriri. 

Atunci când am ajuns la Petrolul, am semnat un contract valabil un an de zile. Acum, la 30 iunie, trebuia să renegociem un altul. Cu două zile înainte de Supercupă, mi-au propus un contract pe două sezoane, cu un salariu puţin mai mare, dar cu o clauză care nu mă lăsa să mă transfer nicăieri, care mă ţinea blocat acolo, de 2,5 milioane de euro. Şi nu am fost de acord! M-au ameninţat că nu voi juca în Supercupă, că mă vor suspenda, că îmi vor face mii şi mii de probleme. Practic, au încercat să mă oblige să semnez un alt contract, fără ca măcar să mă lase să mă consult cu avocatul sau cu impresarul meu. Erau foarte grăbiţi acum, deşi contractul meu expirase la sfârşitul lui iunie şi mă rugam de ei în cantonament în Slovenia să lămurim o dată situaţia. În ultimele două zile, am stat câte 4-5 ore închis în birourile lor să încerc să rezolv, să negociem, să ne înţelegem. Fără rost!”, a spus Bokila. 

Atacantul congo-olandez a vorbit şi despre clauza pe care Petrolu nu ar fi plătit-o celor de la Zulte, club de care aparţinea, şi, din cauza căreia, potrivit lui Vivi Răchită, ploieştenii l-ar fi pierdut pe jucător în dauna belgienilor. 

“În contractul pe care l-am semnat cu Petrolul, nu scria nicăieri că dacă clubul achită taxa transferului către fosta mea echipă, atunci eu devin jucătorul lor pentru încă doi ani. Fals. Atunci când au plătit clauza lui Zulte, am devenit jucătorul Petrolului, dar doar până la sfârşitul campionatului, cu drept de preemţiune pe încă doi ani, dacă, şi subliniez dacă, eram şi eu de acord. Cluburile s-au înţeles între ele, dar cu jucătorul nu. Trebuiau să mai negocieze şi cu mine, iar acest amănunt, Petrolul nu l-a mai dezvăluit şi de aceea lumea mă judecă”, a mai dezvăluit Bokila. 

Citeşte aici interviul integral cu Bokila 

Jeremy Bokila a venit la Petrolul la începutul sezonului trecut, 2012-2013, sub formă de împrumut de la gruparea belgiană Zulte-Waregem, care-l împrumutase în anul precedent în divizia secundă olandeză, la Sparta Rotterdam. 

În tricoul „lupilor galbeni”, Bokila a marcat 16 goluri în 31 de partide, în campionat. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite