Bojana Popovic:„N-am mai trăit o asemenea atmosferă“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bojana Popovic, una dintre cele mai bune jucătoare ale lui Viborg, laudă publicul român. Sportiva din Muntenegru a vorbit pentru „Adevărul Sporturi“ despre finala cu Oltchim, dar şi despre coechipiera ei din România, Cristina Vărzaru.

„Adevărul Sporturi": Felicitări, eşti la al cincilea trofeu al Ligii câştigat... A fost mai uşor cu Oltchim?

Bojana Popovic: Cinci s-au făcut? (râde) Nu a fost deloc uşor, poate aşa s-a văzut, după scorul din Danemarca, însă Oltchimul a fost cea mai grea echipă pe care am întâlnit-o în actualul sezon. Noi am avut un plus de experienţă, faţă de ele, aflate pentru prima dată într-o finală.

Ai crezut vreo clipă că vor putea întoarce rezultatul din tur?

Sincer, nu mă aşteptam să se întâmple asta, însă eram sigură că vom avea un meci foarte greu. Emoţii că pierdem trofeul nu am avut.

Cum ţi s-a părut atmosfera din sala?

Incredibilă! Mi-a spus Cristina (n.r. Vărzaru) că va fi un adevărat infern, dar parcă a fost prea de tot. N-am mai trăit o asemenea atmosferă. La prezentarea echipelor a fost chiar emoţionant.

O aveţi în echipă pe golghetera Ligii...

Da, şi ne mândrim cu ea, la fel cum cred că vă mândriţi şi voi, românii. Vezi, până la urmă nu toţi românii au fost supăraţi după meci (râde). Lăsând gluma la o parte, Cristina este una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii. Orice echipă şi-ar dori-o.

Probleme cu tabela

Cum este folosită arareori la competiţiile sportive, Polivalenta a rămas, din punct de vedere al dotărilor, la nivelul anilor '80, de pe vremea când Bucureştiul a găzduit Universiada. Sistemul de iluminare a suprafeţei de joc, de pildă, este sub orice critică. Acum, la finala Ligii Campionilor, sistemul de afişaj a cedat, pentru câteva minute efectuându-se cronometraj manual... Ceea ce a stârnit protestele delegaţiei lui Viborg.

Cristina Neagu n-a dat declaraţii

Fără să fie în cea mai bună zi a ei, însă nici în cea mai slabă, Cristina Neagu a lăsat să-i scape un zâmbet strâmb într-un moment de întrerupere a jocului . După meci, tânăra handbalistă a refuzat să dea declaraţii şi s-a îndreptat glonţ spre ieşire. Cum la fel au făcut şi alte jucătoare, tristeţea lor fiind mult prea mare.

Oamenii sportului, lângă Oltchim

În tribunele neîncăpătoare ale Sălii Polivalente din Capitală, pe lângă suporterii Oltchimului au luat loc numeroşi oameni de sport. Vasile Stângă, Valentin Samungi, Doina Melinte, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport, Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mariana Bitang, consilierul prezidenţial, Gabriela Szabo, vicepreşedintele FR de Atletism.

N-au lipsit Lucian Bute, campionul mondial la box fiind văr cu Steluţa Luca, Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu, doi dintre componenţii generaţiei de aur a fotbalului românesc.

Spectacol la Polivalentă

Atmosfera incendiară creată de cei 5.500 de suporteri din Sala Polivalentă şi nota de fair-play în care s-a desfăşurat festivitatea de premiere le-a impresionat profund pe jucătoarele lui Viborg.

„Am jucat şi la Vâlcea, şi acolo a fost o atmosferă foarte frumoasă, dar aici a fost impresionant. Am jucat această finală cu multă plăcere. Nu ne-a fost teamă de Oltchim, respectăm această echipă, este foarte valoroasă, dar nu ne-a fost teamă că poate întoarce rezultatul, poate şi pentru că am învins la o diferenţă atât de mare în tur. Mă simt excelent, cel puţin pentru mine a fost o seară perfectă şi datorită jocului şi victoriei, dar şi datorită spectacolului din tribune", a declarat pivotul Anja Althaus.

Cea mai bună jucătoare de pe teren, nemţoaica Grit Jurack s-a fotografiat la finalul partidei cu suporterii români şi a ţinut să imortalizeze pe propriul aparat digital imaginile cu „vulcanul" din Sala Polivalentă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite