Bogdan Stancu: “Suntem motivaţi să câştigăm următoarele două jocuri!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul care a marcat golul tricolorilor în meciul de deschidere de la Euro 2016, Bogdan Stancu (29 de ani), spune într-un interviu acordat site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal că ”având aceeaşi atitudine din primul joc, nu suntem în pericol să nu ne calificăm”.

- Bogdan, am avut o evoluţie bună împotriva Franţei. Totuşi, ce crezi că ne-a lipsit şi ce învăţături ar trebui să tragem după acest prim joc?

- Într-adevăr, am făcut un joc foarte bun. Ne-am ridicat la nivelul adversarilor noştri, a căror valoare individuală o cunoaştem toţi. Am ştiut că dacă vom fi determinaţi, agresivi la mijlocul terenului am putea avea o şansă împotriva Franţei. Exact asta am făcut! Ne-am creat ocazii şi, cu puţin noroc, puteam chiar câştiga meciul. Evoluţia noastră ne dă însă speranţe pentru următoarele două jocuri. Poate că trebuia să fim mai concentraţi pe finalul partidei. Aici cred că am greşit.

- Crezi că există o stare de automulţumire după acest prim meci, chiar dacă rezultatul nu a fost unul pozitiv?

- Nu suntem mulţumiţi pentru că, în ciuda evoluţiei bune, nu am obţinut niciun punct. Nu ai cum să fii mulţumit cu acest lucru. Suntem motivaţi să câştigăm următoarele două jocuri. Avem nevoie de puncte!

- Când ai înscris te-ai gândit că putem obţine o remiză sau chiar o victorie?

- Desigur, nu am fost în niciun moment echipa mai slabă. Am jucat de la egal la egal. Dar, aşa cum am mai spus, cu puţin noroc şi mai multă concentrare am fi putut chiar câştiga.

- Ce ai simţit după ce Payet a reuşit să înscrie în finalul meciului?

- Am fost foarte dezamăgit, am realizat că meciul este pierdut în acel moment. Dar aşa este fotbalul, am văzut goluri înscrise în ultimul minut, chiar în ultima secundă. Ar fi trebuit să fim mai atenţi.

- Ce v-a spus selecţionerul după meci şi ce discuţii aţi avut voi, jucătorii?

- Ne-am încurajat între noi, mai mult decât supărare am simţit frustrare. Pentru că ştiam că am jucat bine. Ne-am spus ”Capu' sus!” pentru că mai sunt două jocuri. Dacă le vom aborda cu aceeaşi atitutinde, nu suntem în pericol să nu ne calificăm din faza grupelor.

- Cu siguranţă ai văzut duelul dintre Elveţia şi Albania. Ce impresia ţi-au lăsat viitorii adversari?

- Am văzut o echipă a Elveţiei care pasează cu uşurinţă, o echipă periculoasă. Au şi puncte vulnerabile, pe care nu vreau să le comentez acum.

- Va decide acest meci echipa care se va califica de pe locul secund în Grupa A?

- Rezultatul acest meci va avea impact asupra poziţiei pe care putem încheia atât noi, cât şi Elveţia. Un eşec ne-ar diminua şansele de calificare. În schimb, dacă învingem, putem ţinta la poziţia secundă şi la calificare. Trebuie să fim sută la sută concentraţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite