Bogdan Marişca, victorie mare la Raliul Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marisca

Pilotul Bogdan Marişca a câştigat detaşat Raliul Clujului la a 30-a participare la etapa sa de casă, stabilind totodată şi un record în acest sens. Pentru pilotul clujean e al cincilea succes la această competiţie şi, totodată, a devenit pilotul cu cele mai multe clasări pe podium, nu mai puţin de 14.

Pe un model Ford Fiesta R5, Marişca a făcut echipaj şi de această dată cu Sebastian Itu, cel care îi este copilot de peste două decenii. După o primă zi, în care cele două probe au fost câştigate de Sebastian Barbu (Skoda Fabia R5), Marişca a revenit spectaculos duminică, atunci când s-a impus în toate cele patru probe, desfăşurate pe Dângău şi Tarniţa.

Este primul succes la Cluj pentru pilotul de la Napoca Rally Academy după 11 ani de pauză, însă în tot acest timp a fost un abonat la podiumurile generale. De altfel, Marişca deţine recordul de clasări în Top 3, urcând de 14 ori pe podium, în timp ce pe poziţia secundă se află Dan Gîrtofan, cu 13, acesta din urmă fiind pe 3 la etapa din acest weekend.

Victoria de pe teren propriu îl face favorit cert pe Marişca pentru a deveni campion naţional de raliuri pe asfalt, competiţie care se desfăşoară în paralel cu cea generală, însă nu ia în calcul rezultatele de pe macadam. Veteranul mai are nevoie doar de o clasare în Top 5 la Raliul Bucovinei, ultima etapă din actuala stagiune.

Rezultatele de la Cluj au stabilit matematic şi campionul de la general. La numai 27 de ani, Simone Tempestini a devenit campion general absolut la raliuri pentru a şasea oară în carieră şi se află la doar două lungimi de recordul lui Titi Aur.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite