Bogaţii, puşi cu botul pe labe: Ce au scris cluburile care s-au retras din Superligă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurgen Klopp, antrenor Liverpool, a fost împotriva Superligii şi a criticat acest proiect
Jurgen Klopp, antrenor Liverpool, a fost împotriva Superligii şi a criticat acest proiect

Un proiect care s-a lansat, duminică seară, cu 12 echipe fondatoare, a „murit“ la fel de spectaculos, după 48 de ore, după un tsunami al reacţiilor virulente.

Superliga europeană a fost atacată, cât a „trăit“, de duminică seară până marţi seară, din toate părţile! 

Spre exemplu, după cum „Adevărul“ a scris aici, la Liverpool, inclusiv antrenorul Jurgen Klopp şi elevii săi s-au arătat împotriva proiectului! Iar la Chelsea, după cum se poate vedea aici, furia suporterilor a declanşat un protest stradal, în plină pandemie!

În aceste condiţii, în noaptea de marţi spre miercuri, au curs anunţurile legate de retragerile echipelor din acest proiect controversat. Până în acest moment, au renunţat la participare toate cele şase formaţii din Anglia, plus Inter Milano (Italia). Şi, după cum a notat presa internaţională, şi restul grupărilor rămase în proiect, cinci la număr, îşi vor anunţa ieşirea din Superligă, în următoarele ore. 

Ce au scris cluburile engleze care au renunţat deja la Superliga europeană?

*Arsenal: După ce v-am ascultat (n.r. - pe fani) şi am ascultat şi comunitatea mai largă a fotbalului, în ultimele zile, ne retragem din Superliga propusă. Am făcut o greşeală şi ne cerem scuze.

*Manchester City: Nu vom participa la Superliga europeană.

*Manchester United: Manchester United nu va fi în Superligă. Am auzit reacţia fanilor noştri, a guvernului britanic şi a altor părţi interesate importante.

*Tottenham: Putem confirma că am început oficial procedurile de retragere din grupului de cluburi care dezvoltă, în prezent, un proiect al Superligii europene.

*Liverpool: Liverpool poate confirma că implicarea noastră în planurile propuse de a forma o Superligă europeană a fost întreruptă.

*Chelsea: Chelsea poate confirma că a început procedurile oficiale de retragere din grupul care dezvoltă planuri pentru o Superligă europeană. După ce ne-am alăturat grupului, la sfârşitul săptămânii trecute, acum am avut timp să analizăm problema pe deplin şi am decis că participarea noastră la aceste planuri nu va fi în interesul cel mai bun al clubului, al suporterilor noştri sau al comunităţii fotbalului, în general.

Cele 12 cluburi care au înfiinţat Superliga europeană

*Manchester United

*Manchester City

*Arsenal

*Chelsea

*Tottenham

*Liverpool

*Juventus

*AC Milan

*Inter Milano

*Real Madrid

*Barcelona

*Atletico Madrid

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite