„Three Gigi, nu Free Gigi“. Sebastian Bodu îl atacă dur pe Becali. Fostul şef al ANAF face o comparaţie cu Al Capone şi-l consideră „terminat” pe finanţatorul Stelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Bodu, fostul şef al ANAF, şi unul dintre cei care înverşunaţi adversari ai lui Gigi Becali, l-a „desfiinţat“ astăzi pe finanţatorul Stelei, într-un material postat pe blogul său personal. Bodu nu crede că Becali va fi eliberat mai devreme din închisoare şi e de părere că latifundiarul va pierde şi echipa!

Acum parlamentar european, Sebastian Bodu a intrat în conflict cu Becali în perioada 2005-2007, când era preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Şi cel care (o susţine chiar Bodu) l-a determinat în acea perioadă pe Becali să-şi înstrăineze acţiunile de la club (lăsate unor apropiaţi). Acţiunea ar fi avut loc după ce latifundiarul din Pipera n-a vrut să plătească datoriile istorice ale clubului. În urma artificiului făcut, Becali a rămas fără vreo funcţie oficială la Steaua, lucru care însă poate funcţiona ca o sabie cu două tăişuri. 

Într-un editorial postat pe blogul personal cu titlul „Gigi Becali, statuie sau împăiat? “, Bodu tratează pe larg cazul „Becali”. Parlamentarul european se miră de aprecierea pe care o are latifundiarul în rândul unei părţi a populaţiei României şi prefigurează un scenariu apocaliptic pentru fostul oier. Bodu nu crede că Becali ar putea fi eliberat mai repede decât după cei trei ani pe care i-a primit pentru „Dosarul Terenurilor“ şi susţine o idee pe care o înaintase şi Mirel Rădoi, în exclusivitate pentru Adevărul, în urmă cu câteva zile: Becali ar putea rămâne fără echipa Steaua!

Pasaje de pe blogul lui Bodu:

"E adevărat că, deocamdată, mulţi sunt încă prinşi în paradigma „Free Gigi”, sperând într-o răsturnare de situaţie. Sau într-o minune crească, la ce pile divine părea că are Jiji care, aşa cum ne-a obişnuit, comunică din când în când direct cu Dumnezeu. Poate îl graţiază Băse, poate vin bodyguarzii şi îl scot din puşcărie ca-filme, poate cade un trăsnet peste gardul de la Rahova. Poate…Dar nu se va întâmpla nimic din toate astea. După doi ani va începe să solicite eliberarea condiţionata şi va ieşi după aproape trei. Cărti nu va scrie că nu îl va crede niciun judecator, când el de abia a reuşit să citeasca una, a lui Coelho, şi aia pe pasaje, că nu i-au plăcut toate. Deci e „Three Gigi“ (felicitări celui cu ideea), după cum a stabilit Înalta Curte de Casaţie si Justiţie".

"Ce nu ştiu toţi cei care l-au luat drept model de urmat în viaţă şi/sau îi plâng pe umăr, în privat, pe reţelele de socializare sau la TV, e că Jiji e ca şi terminat. Peste trei ani, când va ieşi, nu va mai avea nimic. Clubul i-l va lua Hrebe sau altul (să nu uitam că acţiunile Stelei nu mai sunt pe numele lui, graţie subsemnatului care l-a determinat să se ferească de o eventuală executare silită), despăgubirile către stat şi banii confiscati de DNA însumează şi ei vreo 2 milioane de euro cash, terenurilor le-a scăzut valoarea şi lichiditatea şi o să continuă să scadă, influenţa şi-o va pierde. În lumea în care s-a învârtit Jiji trei ani de pârnaie înseamnă mult. Al Capone stăpânea un stat întreg când a intrat la Alcatraz şi, când a ieşit, era zero. A murit la 48 de ani, jigărit şi bolnav".

Citeşte aici integral postarea lui Sebastian Bodu, pe blogul personal

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite