Boala misterioasă care l-a lovit pe Djokovici: Cum se manifestă şi de ce îl îngrijorează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici rămâne pe locul 1 mondial, în ciuda rezultatelor mai slabe
Novak Djokovici rămâne pe locul 1 mondial, în ciuda rezultatelor mai slabe

Novak Djokovici a refuzat vaccinarea împotriva COVID-19, spunând că e foarte exigent când e vorba de sănătatea sa. Din păcate pentru el, tocmai problemele de sănătate i-au creat mari probleme, la ultiimele meciuri.

Pentru Novak Djokovici (Serbia, 34 de ani, 1 ATP), treptat, 2022 devine un an de coşmar! Pentru că a debutat cu acel fiasco din Australia şi continuă acum cu nişte rezultate sub aşteptări!

În primul rând, deşi se apropie jumătatea sezonului, Nole are, deocamdată, un total de opt partide: 5 victorii, 3 înfrângeri. Care au venit în trei turnee: Dubai, Monte Carlo şi Belgrad. Primul a fost pe hard, următoarele două pe zgură. Şi toate s-au încheiat cu rezultate slabe după standardele liderului mondial:

*Dubai = Semifinale

*Monte Carlo = Turul II

*Belgrad = Finală

La întrecerea din Serbia, nu atât rezultatul, atingerea finalei, a fost slab, ci jocul prestat de Djokovici în ultimul act, cu rusul Andrey Rublev (8 ATP). Şi mai cu seama felul în care, după un set pierdut (2-6) şi altul câştigat (7-6), Djokovici, pur şi simplu, s-a prăbuşit în decisiv. Pentru că aici a fost spulberat cu un incredibil 6-0!

A fost un mare semnal de alarmă după ce, la Monte Carlo, în precedentul turneu la care a participat, Nole a fost bătut, de asemenea, în decisiv, fără drept de apel: 3-6, 7-6, 1-6 cu Davidovich Fokina (28 ATP).

Aşadar, apare o întrebare: de ce Djokovici, un atlet desăvărşit, termină „benzina“ în partidele lungi, de anduranţă? Un răspuns a fost oferit chiar de liderul ATP care, în premieră, a vorbit despre o boală misterioasă care îl chinuieşte de câteva săptămâni.

Ce a spus Novak Djokovici?

*Nu e COVID, e altceva, dar n-aş vrea să intru în detalii. Nu cred că e necesar. E doar ceva care îmi afectează corpul şi metabolismul de câteva săptămâni. E puţin îngrijorător că am acest sentiment pe teren… 

*Nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva, poate doar la începutul carierei. De aceea, cred că are legătură cu boala. Se pare că timpul de recuperare e mai lung decât mă aşteptam. Nu m-am simţit rău până în setul al doilea. Apoi, după un time-out medical, am crezut că sunt pregătit pentru decisiv, dar am avut combustibil doar pentru două-trei schimburi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite