Blestemul marilor victorii româneşti: cu ce alte rezultate putem compara succesul Astrei pe „Stade Gerland“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rada (stânga) a fost pe teren, când CFR a câştigat la Manchester
Rada (stânga) a fost pe teren, când CFR a câştigat la Manchester

Succesul obţinut în turul play-off-ului Ligii Europa e unul istoric, însă reprezintă şi un motiv de îngrijorare, dacă ne aducem aminte de ce au păţit alte cluburi româneşti care au produs surprize similare.

Astra a învins Lyon pe „Stade Gerland“, obţinând prima victorie românească pe pământ francez în cupele europene. De acum, vicecampioana României are prima şansă de calificare în grupele Ligii Europa, însă mai e de jucat şi returul programat pentru 28 august.

Iar misiunea românilor va fi infernală, după cum a recunoscut şi patronul Ioan Niculae. Inclusiv statistica ne spune că grupările din Liga I nu s-au bucurat prea mult după marile victorii.

CFR, un „miracol“ pe „Olimpico“ şi cam atât

Succesul obţinut de Astra, o trupă fără experienţă în Europa, poate fi comparat cu ce a reuşit CFR Cluj la debutul ei în grupele Ligii Campionilor. La 16 septembrie 2008, ardelenii au învins pe „Olimpico“ cu 2-1, după o „dublă“ semnată de Culio. A fost un rezultat fabulos în faţa unei echipe în care au jucat De Rossi, Julio Baptista sau Totti. Din păcate, CFR a rămas doar victoria amintită în faza grupelor în acel sezon. Până la final, clujenii au bifat o remiză cu Chelsea, scor 0-0, dar şi patru eşecuri, terminând pe ultimul loc în grupă.

Patru ani mai târziu, tot CFR Cluj a reuşit o altă victorie de senzaţie, de această dată pe „Old Trafford“, 1-0 cu Manchester United. Luis Alberto a înscris golul care a îngenuncheat formaţia pregătită de Sir Alex Ferguson la vremea respectivă. Rezultatul a mărit totalul punctelor adunate de CFR în grupele Ligii Campionilor la zece, record pentru o formaţie românească. Ardelenii au terminat însă pe trei şi au continuat în Liga Europa, în loc să ajungă în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite