Blestemul campioanelor mondiale: cele mai mari surprize din istoria turneului final

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germania nu e prima deţinătoare a trofeului Jules Rimet care dezamăgeşte la următorul turneu. De fapt, în ultimii 20 de ani au păţit-o şi Franţa, Italia şi Spania.

Eliminarea Germaniei de la Cupa Mondială după o umilitoare înfrângere în faţa Coreei de Sud este în continuare digerată cu greu de fanii Mannschaftului. Mai presus de rezultate, nemţii sunt furioşi pe prestaţia lamentabilă a trupei lui Joachim Low în confruntarea cu asiaticii în special, iar antrenorului de 58 de ani i se găsesc acum destule „bube”, începând cu selecţia jucătorilor şi până la alegerea formulei de echipe. În schimb, mexicanii le-au mulţumit coreenilor pentru că i-au ajutat să se califice în optimi. Sute de oameni s-au strâns în faţa amabasadei Coreei din Ciudad de Mexico, au apludat şi au cântat în semn de recunoştinţă pentru asiatici.
Dacă există o mică consolare pentru Germania, aceea este că şi alte campioane mondiale s-au acoperit de ruşine la turneul următor.
Brazilia – 1966
Naţionala lui Pele şi Garincha a sosit în Anglia din postura de regină a fotbalului mondial, cucerind trofeul la precedentele două ediţii, în 1958 şi 1962. După un debut normal, 2-0 cu Bulgaria, au urmat înfrângeri cu Ungaria şi Portugalia, iar Selecao a fost eliminată încă din faza grupelor. Pe vremea aceea însă, Portugalia şi Ungaria aveau echipe formidabile, iar la turneul final ajungeau doar cele mai bune 16 reprezentative din lume.
Franţa – 2002
Triumful din 1998 rămâne reperul naţionalei franceze, la fel cum prestaţia „cocoşilor” din 2002 va fi mereu ţinută minte în sens negativ. La patru ani după ce au câştigat titlul în faţa suporterilor de acasă,”Les Bleus” au dezamăgit la turneul din Coreea de Sud şi Japonia. Având în atac cei mai buni marcatori la vremea respectivă din Premier League (Thierry Henry), Serie A (David Trezeguet) şi Ligue 1(Djibril Cisse), francezii nu numai că nu au bătut pe nimeni, dar nu au dat niciun gol. Cu înfrângeri în faţa Senegalului şi Danemarcei şi un egal „alb” cu Uruguay, francezii au ieşit pe uşa din dos a Mondialului.
Italia – 2010
Squadra Azzurra a cucerit al patrulea său titlu mondial pe tărâm german, în 2006, dar la următorul turneu, Africa de Sud 2010, italienii au avut prestaţii jenante. Avându-l la timonă tot pe Marcelo Lippi, selecţionata Italiei a făcut doar egaluri în meciurile cu Paraguay şi Noua Zeelandă şi a pierdut cu Slovacia, încheiând grupa pe ultimul loc, la fel ca Germania de acum.
Spania – 2014
Naţionala iberică a sosit în Brazilia din postura de campioană mondială şi europeană şi nimic nu anunţa o atât de bruscă revenire cu picioarele pe pământ. Învinsă de Olanda cu 5-1 şi de Chile cu 2-0, Spania era eliminată după doar două meciuri de la Cupa Mondială, iar victoria cu Australia din ultimul meci a contat doar pentru onoare.

Imagine indisponibilă
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite