Blaturile Stelei fac valuri în Singapore: finul lui Reghecampf a aranjat cele două partide. Amănunte incendiare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecamp
Laurenţiu Reghecamp

Numele lui Laurenţiu Reghecampf s-a tot pomenit, în ultimii ani, în legătură cu mafia pariurilor. Acum, două jocuri ale roş-albaştrilor de pe vremea în care el era antrenor în Ghencea fac obiectul unui dosar în Asia.

Se spune că partidele amicale disputate în cantonamente sunt cele mai uşoare de aranjat, având în vedere că nu există nicio miză sportivă. Iar un scandal erupt acum în Singapore şi descoperit de prosport.ro pare a confirma această teorie.

Concret, vorbim despre două partide ale Stelei, disputate în Antalya, în februarie 2013:

*Steaua – Sturm Graz 3-3

*Steaua – Dinamo Moscova 1-2

La ambele partide s-au pariat sume uriaşe în Asia, ceea ce, încă de acum doi ani a fost semnalat în presă, la vremea respectivă de „Gazeta Sporturilor“. Acum, anchetatorii din Singapore au şi deschis un dosar mai amplu despre o serie de partide trucate de mafia pariurilor în care figurează şi meciurile menţionate mai sus.

Rajendar Prasad Rai (42 de ani) şi Francis Donahue Marcel (39 de ani) sunt cei doi indivizi anchetaţi. Primul le-ar fi oferit suma de 42.000 de euro unor cetăţeni macedoneni pentru aranjarea amicalelor Stelei:

*27.000 de euro pentru Steaua – Sturm Graz

*15.000 de euro pentru Steaua – Dinamo Moscova

Din câte se pare, sumele respective ar fi ajuns la tuşierul macedonean Marjan Stojanchevski şi la alţi doi cetăţeni din Macedonia.

Ce ştim în acest moment?

*Că la ambele partide s-a pariat masiv online, cu puţin înainte de primul fluier al jocului, pe marcarea unui număr mare de goluri.

*La Steaua, antrenor era Laurenţiu Reghecampf.

*La Dinamo Moscova, antrenor era Dan Petrescu.

*Cantonamentul Stelei în Antalya şi meciurile de verificare din cadrul acelui stagiu au fost aranjate de Cristi Voicu, finul soţilor Reghecampf.

Ce nu ştim în acest moment?

*Numele arbitrilor care au condus cele două meciuri amicale ale Stelei. Identitatea lor ar fi fost ascunsă tocmai pentru că ar fi fost de nişte meciuri trucate. Se spune că ar fi fost o brigadă din Turcia sau una din Macedonia, dar vorbim de speculaţii.

Ce se întâmplă în Singapore acum?

*Cei doi suspecţi, Rajendar Prasad Rai şi Francis Donahue Marcel, au fost eliberaţi pe cauţiune, iar următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru 2 noiembrie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până cinci de închisoare şi amendă de până 100.000 de dolari.

CITEŞTE ŞI:

*Reghecampf, primele declaraţii despre blaturile Stelei: pe cine aruncă vina şi cum îl implică pe Dan Petrescu

*Steaua a reacţionat după ce a fost implicată în scandalul cu mafia pariurilor: ce susţine clubul şi ce aşteaptă

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite